Kult

The L Word: Q generáció harmadik rész – Hogyisvolt?

Az előzőekben Dani megkérte Sophie kezét, majd munkát váltott Sophie tudta nélkül, Micah összekavart Joséval, Shane megkapta a válási papírokat, majd egy bárban italba fojtotta bánatát, ahol találkozott Tess-sel és Lenával. Alice nagyobb szerepet szeretne vállalni a gyerekek nevelésében, Finley összeszedett egy cuki lányt, Bette pedig újra találkozott a volt szeretőjével.

 

Az új részt egy táncparti nyitja, Dani, Sophie, José és Micah reggelét bemutatva. Nem tudom, az amcsik mikor járnak dolgozni, de bennem reggel pontosan annyi energia van, hogy megigyam a kávém és elinduljak. Minden tiszteletem az övék. José remekül táncol, de Micah-t nem tudja rávenni, hogy rázza a fenekét, de nem baj, mert este együtt mennek egy művészeti kiállításra, amiért Sophie odaadná a fél karját.

Dani és Sophie készülődni kezdenek, mint két felelős felnőtt, közben pedig megbeszélik, mit is viselnének az esküvőn. Sophie poénkodik, de Dani felveti, hogy ő az édesanyja esküvői ruhájában vonulna oltárhoz. Sophie támogatja, és olyan szeretettel fordul Danihez, hogy elmorzsoltam egy könnycseppet. Közben Dani kap egy hangposta üzenetet az apjától, aki a legnagyobb meglepetésemre békülni akar, kezdetnek egy ebéddel.

Cukiiii

Finley és a cuki lány, Rebecca az első szexuális partnereikről beszélgetnek meztelenül az ágyban, de sajnos nem folytatódhat a nap így, mert Rebeccának templomba kell mennie, az MCC-be. Finley nem tud semmit erről az egyházról, de én egy gyors Google keresés után kiderítettem, hogy ők kifejezetten a keresztény LMBTQ+ embereket szeretnék elérni, és nekik biztosítani a vallásgyakorlást.

A reggel/délelőtt ijesztően indul Lenának és Tess-nek is, hiszen arra érkeznek a bárhoz, hogy nyitva van az ajtó. Meglepetés! Shane megvette a kocsmát, és leszbikus bárrá alakíttatja, közben pedig szeretné, ha a két nő vinné a boltot. Lena jobban örül Shane ottlétének, mint a bárvásárlásnak, de hát ki ne tenné.

Shane-nek jól áll a bár.

Alice reggele a gyerkőcökkel telik, közben megpróbálja rávenni Natet, hogy lógjon együtt többet a barátaival. Kiderül, hogy Natnek nem sok barátja van, mert a válás után mindenki Gigi-t, az exfeleséget választotta. Meg hát Gigi volt a legjobb barátja, de az már a múlté.

Alice természetesen ezzel a hírrel nyit a szokásos hármas brunchon, a Planet 2.0-ban, ami szerintem csak addig lesz helyszín, amíg az új bár el nem készül. Közben befut Shane is, Lenával a sarkában, akit nem hív meg az asztalhoz, és csak egy fél perc kínos álldogálás után mutatja be a többieknek. Lena veszi a lapot, és lelép, Alice és Bette pedig a lehető legellentétesebben reagál a kocsma megvételére. Alice igyekszik támogató lenni, Bette pedig közli Shane-nel, hogy ez egy impulzív húzás volt. Én Bette-tel értek egyet. Bár abban mindketten megegyeznek, hogy nem kéne házi nyúlra lőni, ha szeretné felfuttatni a bárt.

Kííííííínos.

Angie eközben a suliban beveri egy lány orrát, aki sértegette Bette-et.

Finley nem tud mit kezdeni Rebeccával és a templom helyzettel,  mindezt Sophienak meséli el.

Angie-t utolérik a következmények, és felfüggesztik a suliból. Bette bár mérges, érti, hogy miért ütötte meg a lányt. Láthatjuk, hogy a feketékre más szabályok vonatkoznak, főleg fehér többletű magániskolákban, az eset fontos tanulsága pedig, hogy senkit, semmilyen körülmények között nem szabad megütni.

Ezután Alice showfelvétele következik, ami valójában nem más, csak egy kifogás arra, hogy egy Megan Rapinoe cameót nézzünk vagy öt percig. Nem mondom, hogy ez rossz, de a sztorihoz nem sok mindent ad hozzá. Ha valakinek ez nem lenne elég, itt egy cikk is .

Rapinoe.

Eközben a kampányban dolgozó emberek világában nem áll meg az élet, Dani és Pierce épp Bette vitaszövegét rakják össze, mert másnap este lesz a Milner - Porter polgármesterjelölti vita. Ekkor kapják az Angie-hírt, ami sajnos nem jó arra nézve, hogy Bette mit is gondol az oktatásról, hiszen elég nehéz azt eladni, hogy az állami iskolák a jövő, mikor a lányod csak magániskolába járt egész életében.

Finley és Sophie, remélem ebédszünetben, elmennek az egyik MCC templomba, Sophie esküvői helyszínnek nézné, Finley pedig azért, hogy szembenézzen a vallásos énjével. Épp istentisztelet kezdődik, és *dobpergés* Rebecca a lelkipásztor. Finley megsemmisülten bújik el a padban, míg Sophie jót nevet az egész helyzeten.

Én is ilyen fejet vágnék, ha megtudnám, hogy a lelkipásztor mászott ki reggel mellőlem.

Dani, mint most kiderül, igent mondott az ebédmeghívásra. Dani apja rövid úton felajánlja a lányának, hogy menjenek el megnézni a Biltmore Hotelt, mint esküvői helyszínt, és természetesen ki is fizetné az ottani esküvőt. Így kívülről nézve nem okés ez az egész, de Dani egyszerűen csak annyira örül az apja, az egyetlen élő szülő pálfordulásának, hogy nem lát tovább a saját örömén. Valamint, később Sophie-nak is mondja, hogy ez még nem elköteleződés, hiszen csak egy helyszínbejárás. Legalábbis ők ezt tudják. 

Az ebédszünet véget ér, és az istentisztelet is, Rebeccának és Finley-nek viszont van megbeszélnivalójuk bőven. Rebecca igyekszik megnyugtatni Finley-t, hogy ez a templom egy biztonságos hely, rengetegen nyerik itt vissza hitüket. Finley ennyitől még nem tudja feldolgozni a  feltehetőleg rossz értelemben vett, nagyon katolikus neveltetését, ami azt gondolom érhető. Ha sokáig sulykolják beléd, hogy a homoszexualitás bűn, egy idő után elhiszed, vagy ahogy Cameron Post mondja: egyfajta elérzékenytelenedésbe menekülsz, és ez lesz a védekező mechanizmusod, de a hited már szkepticizmussal lesz átitatva. Azt hiszem az MCC itt jó, és itt tud segíteni, hogy újra hinni tudjon az ember, hiszen Amerikában a vallás a mindennapok része, és nem annyira éles vonalakkal van körülhatárolva, mint itthon. A gyógyuláshoz azonban idő kell.

A nap a végéhez közeledik, Micah hazaér, és egy szexi sráccal fut össze a ház medencepartján, aki szerintem még később gondot fog okozni. Dani is hazaér, előadja a Biltmore Hotel ötletet, ami elől Sophie ilyen formában nem zárkózik el.

Gigi is hazaviszi a gyerekeket, Alice pedig már otthonról dolgozik a laptopján. Alice természetesen nem tudja annyiban hagyni, hogy Natnek nincsenek barátai, ezért megosztja Gigivel, hogy Natnek hiányzik a barátságuk. Gyorsan fel is ajánlja, hogy lógjanak együtt. Nat természetesen nem örül az ötletnek.

Az este elhozza Micah-nak a várva várt randit, de José sajnos lemondja a kiállítást, személyes okokra hivatkozva. Micah ahelyett, hogy elvinné Sophie-t, inkább összefekszik Hassan, 33-mal Tinderről.

Bette igyekszik jóbarát lenni, és egy csokor virágot (???) visz Shane-nek az új bárba. Itt végre morzsákat kapunk a Tinával való válásról, illetve Shane és Quiara kapcsolatáról is.

Új nap, új problémák. Bette megbeszéli Tinával telefonon, hogy melyik új magániskolába fog járni Angie, miközben Pierce és Dani erősen javasolja, hogy vegye ki a lányát a magániskolai rendszerből, sőt a két kampánytanácsadó még meg is keresi azokat az állami iskolákat, ahova érdemes lenne Angiet beíratni. Bette hallani sem akar erről, hiszen a lánya a legjobb oktatást érdemli, ami csak is magániskolában kapható. Még akkor is hajthatatlannak tűnik, mikor Angie elég logikus érveket hoz amellett, miért is lenne neki jobb egy diverz állami iskola.

Eljött a Biltmore Hotel bejárásnak időpontja is, Dani, Dani apja, Sophie és a családja együtt gyönyörködnek a helyszínben, de Sophie-n érezni, hogy ő nem egészen ezt képzelte el magának. Az Aranyszobába érve csúcsosodik ki a helyzet, mikor kiderül, valójában Dani apja már lerakta a foglalót, és az esküvő időpontját is kitűzte, május 10. Személy szerint azt gondolom, ez egy tökéletes időpont, mert nincs túl meleg, se túl hideg, de értem, hogy ne az após mondja meg, mikor is házasodunk, és főleg ne, hogy hol. Leginkább pedig azért ne, mert az egész csak az üzleti partnerek kedvéért lenne így.

Sophie ezen teljesen kiakad. Jogosan. Dani pedig azt szeretné, hogy az apja áldását adná a házasságára, amihez ha ez kell, akkor bevállalja. Jogosan. Ez nem egy egyszerű helyzet, hiszen Dani ragaszkodik az apjához, Sophie pedig szeretné jól érezni magát, és nem kellemetlen helyzetbe hozni a családját a saját esküvőjén. Ebben a részben nem is kapunk feloldást a vitára, hiszen ez nem olyan helyzet, amit egy veszekedés meg fog oldani. Daninek el kell döntenie, kinek az érzéseibe tapos bele. Senkinek nem kívánom, hogy ilyen helyzetbe kényszerüljön, de ez azt hiszem mindenki életében elkerülhetetlen.

Elérkezik a vita, Jeff Milner és Bette Porter egymásnak feszülnek. Az oldalvonalon Dani és Pierce remélik, a kitalált stratégia megállja a helyét, a nézők között Shane, Alice, Nat és Gigi szurkolnak Bette-nek.

A vita csúcspontja, mikor Bette megnevezi a kampányának három legfontosabb pillérét, a lakáskérdést, a munkanélküliséget és az okatatást. Természetesen Milner ráharap az oktatásra, azzal, hogy Bette lánya csak magániskolába járt eddig, és itt (ki gondolta volna) Bette bejelenti, hogy a lányát állami iskolába íratta, hiszen ezek az iskolák sokkal diverzebbek, tehát jobban reflektálnak a társadalomra, amiben élünk. Közben pedig Angie új iskolája már küldi is a kampánytámogatást. Mondjuk, hogy elhiszem Bette-nek, azért ez így nem biztos, hogy a legokosabb húzás volt. A közönség rajong érte.

Politikai véleményem egy képben.

Eközben Finley a biciklijén(!) meghallgatja Rebecca üzenetét, aki szeretne még vele találkozni, hiszi, hogy okkal sodorta őket össze a sors, és reméli, hogy Finley el tud valamit vinni ebből a találkozásból. Finley válaszol az üzire, és vagy annak hatására, vagy az elmúlt két nap hatására, de bemegy egy templomba, ahol gyertyát gyújt, majd sírva beül egy padba imádkozni. Végül Rebecca ül le mellé, egyszerűen csak a combjára teszi a kezét, aminél kevesebb megnyugtatóbb gesztus létezik.

A vita után tanúi lehetünk Alice féltékenységi rohamának, de Nat megnyugtatja, hogy minden rendben lesz, és hogy igenis viccesnek tartja Alice-t. Mondjuk, hogy ezt is elhiszem. Szeretném.

A rész zárása Shane-nél kezdődik, aki természetesen összefekszik Lena-val, hiszen ezt senki nem gondolta volna. Maximum az, aki eddig egy L Word részt sem látott. És az utolsó kép pedig Bette hotelszobája, ahova Felicity kopog be, miközben Dani a folyosó sarokról fordulna be, hogy gratuláljon Bette-nek, így végignézve az interakciót.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X