qLit

Karácsonyi üdvözlet a qLit csapatától!

Fél év telt el azóta, hogy elkezdtük publikálni a cikkeinket a qlit.hu-n, és több, mint egy év azóta, hogy Dorka és Eni megálmodta az oldalt. Ez alatt az idő alatt rövidgatyóban és nagykabátban is össze-összefutottunk, hogy készüljenek a cikkek, formálódjon a webfelület, hogy elérjük azt az álmunkat, hogy leszbikus* közösséget formáljunk. A mi karácsonyi ajándékunk az, hogy például ezt a cikket is elolvassátok. Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Karácsony környékén mindenki hajlamos egy kicsit számot vetni azzal, hogy mi történt vele az elmúlt egy év során. Mi sem vagyunk ezzel másként, és boldogok vagyunk, hogy ennek az évnek az eseményei között azt is felsorolhatjuk, hogy létrejött Magyarország első online leszbikus* magazinja. Minden lájk, minden komment, minden megosztott posztunk arra sarkall minket, hogy még több munkát tegyünk bele abba, amit elkezdtünk, köszönjük a motiválást!

A karácsonyi időszak ugyanakkor - éppen az elmélyülés és a számvetés miatt - egy kicsit nehezebb is tud lenni néhányunknak. Nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy sok LMBTQ+ embernek romlik meg a kapcsolata a családjával a szexuális orientációja vagy nemi identitása miatt. Karácsonykor ezzel, ha lehet, még fájdalmasabb szembesülni. Ha nincs hová mennetek, vagy ismertek olyan LMBTQ+ embereket, akik nem tudnak a családjukkal karácsonyozni, esetleg egyedül élnek, ajánljátok nekik az LMBTQ gyermekek szülei és támogatói csoport és a Budapest Pride közös rendezvényét, a Közösségi Karácsonyt. Az összejövetelre december 24-én 11 órától várnak mindenkit az Aurórában. Batyus buli lesz, vagyis azt esztek-isztok, amit visztek, de mikró, tea, süti és közös filmezés biztosan lesz: a C.R.A.Z.Y. című kanadai filmet fogják vetíteni.

A qLit csapatának nevében minden lájkolónknak, követőnknek, olvasónknak kellemes karácsonyt kívánunk!*

*És a karácsonyfaizzók fényében mindenképpen énekeljétek el a qLit-karácsony, nagy karácsony című klasszikust! 😉

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X