InspirálóKomolyabbVilág

A szomszéd fűje mindig zöldebb? – Interjú: Leszbikusként* Los Angelesben

Imádjuk felfedezni a világot, különösen a leszbikus világot! Ebben a hónapban Los Angelesbe, Kaliforniába kalauzolunk el. Lássuk milyen az élet a világ meleg fővárosában Vanessa szemével!

Szia Vanessa, mondasz magadról pár szót, kérlek?

A nevem Vanessa Paige, 30 éves vagyok, leszbikus és Los Angelesből, Kaliforniából származom. Amerikában születtem és nevelkedtem, az életem nagy részét Los Angelesben töltöttem. Jelenleg Budapesten élek, már több mint négy éve. Egy nagyszerű vállalatnál dolgozom ügyfélszolgálati munkatársként. Szeretem a munkahelyemet, ami ráadásul LMBTQ+ barát is.

Szabadidőmben szeretek edzőterembe járni, vagy otthon főzni és festeni, a legtöbb időmet viszont a csodálatos barátaimmal töltöm. Ők olyanok számomra, mint a család. Rengeteg rendezvényt szervezünk, például open mic és szórakoztató esteket és nemrég nyitottunk egy bárt is.

Beszéljünk egy kicsit az Egyesült Államokról, főleg Kaliforniáról. Milyen volt ott élni LMBTQ+ személyként?

Amerikában változatos az LMBTQ+ színtér. Szerencsés vagyok, hogy Los Angelesben nőhettem fel és élhetem, közel Nyugat-Hollywoodhoz, ami az egyik legmelegebb városban Amerikában, sőt a világon. Leszbikusként nagyon élveztem, mert leszbikus éjszakai klubok is működtek, nem csak melegeknek szóló helyek, mint általában. Los Angeles nagyon elfogadó és az LMBTQ+ láthatóság nem is kérdés. Nagyon komfortosan éreztem magam nyílt leszbikusként egy olyan városban, ahol ez elfogadott. 

Az azonos nemű házasság nagyon gyakori Kaliforniában és számos azonos nemű párnak van saját családja. Szerintem ez csodálatos! Los Angelesben számos olyan LMBTQ+ központ segít olyanoknak, akiknek a családja nem fogadja el a gyerek szexualitását vagy olyanoknak, akik nincsenek tiszában a szexualitásukkal, sőt azoknak is akik bátorításra van szükségük, mert félnek felvállalni magukat. Igazi LMBTQ+ Paradicsom!

Ez remekül hangzik! Mi a legszebb emléked Los Angelesről?

A los angelesi pride semmi máshoz nem hasonlítható! A legjobb LMBTQ+ élmény, amit valaha éreztem! Ez az egyik legnagyobb parádé az államokban, valószínűleg a világon is. A parádé tele van díszített kocsikkal, transszokkal, drag queenekkel, heteroszexuálisokkal, mindenki a szeretet nevében van ott! Ez gyönyörű. West Hollywood összes bárja pride partikat rendez, így mondjuk a felvonulás végére igencsak el lehet fáradni. Mindenki boldog és mindenki egy egységet alkot, ahogy a világnak is kellene. Ha valakinek lehetősége van részt venni ezen a pride felvonuláson, annak ígérem, hogy soha nem fogja elfelejteni!

Mesélnél nekünk arról, milyen a közösségi élet Los Angelesben?

Los Angelesben minden vállalat és iskola LMBTQ+ barát és adománygyűjtő vagy egyéb eseményekkel támogatják a közösséget. A los angelesi leszbikus közösségi élet csodálatos. Rengeteg leszbikus klub, partik és könnyen lehet leszbikusokkal ismerkedni akár a kávézókban is, ha valakit nem vonz az éjszakai élet. Nincs szükség randi applikációkra vagy Facebook csoportokra ahhoz, hogy leszbikusokkal ismerkedj, hiszen könnyen megtalálod őket az utcán, a helyi boltokban, kávézókban, stb. Ezt igazán szeretem, hiszen régimódi romantikus alkat vagyok.

Hogyan látod a magyarországi helyzetet?

Őszintén szólva amikor ideköltöztem, meg voltam rémülve. Fogalmam sem volt hogyan viszonyulnak a leszbikusokhoz Budapesten, mert Amerikában Közép-Kelet Európát az LMBTQ+ közösséget nem elfogadóként ismerjük. Eleinte olyan lányokkal is randiztam, akik féltek nyilvánosan megfogni a kezemet. Micsoda sokk Los Angeles után! Ugyanakkor olyan lányokkal is találkoztam azóta, akik sokkal biztosabbak a szexualitásukban és nem érdekelte őket a többiek mit gondolnak róluk, és ez így van rendjén. Azt kell mondanom, hogy Budapest a fejlődés jeleit mutatja. 

Mostanában az időm nagy részét egy új Facebook csoportra fordítom, amit két barátommal indítottam el. A csoport neve Queer Expats and Locals in Budapest (Queer külföldiek és helyiek Budapesten *a szerk.). Az időmet azzal töltöm, hogy a csoport segítségével összehozzam az LMBTQ+ bevándorlókat, partikat szervezzek és biztonságos közösséget biztosítsak számukra. A világ bármelyik tájáról Magyarországra költözők találkozhatnak és megismerkedhetnek velünk és mi mutatunk nekik nagyszerű klubokat, eseményeket. Eddig nagy sikerünk van!

Köszönjük, hogy ilyen proaktív tagja vagy a budapesti LMBTQ+ közösségnek!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X