PrideVilág

Hírességek, akik szivárványba öltöztetik szívüket a Pride-ra

A Pride Hónap kellős közepén járunk, aminek keretében Budapesten évről évre több program és qLit program(!) közül válogathatunk, ünnepelhetünk. Talán az évnek az a szakasza ez, amikor a leginkább önmagunknak érezhetjük magunkat, sőt, olyan, mintha az LMBTQ+ közösség nagyobb lenne, mint azt a hétköznapokban érzékeljük. (Én szeretném azt hinni, hogy abba az irányba haladunk, amikor ez az egymást támogatás nem csak ebben az egy hónapban valósul meg.)

Ehhez azonban olyan emberek is kellenek, akiket talán naponta látunk a kedvenc sorozatainkban vagy hallgatunk reggel munkába menet. Lelkesítő, ha ismert emberek nyíltan és büszkén támogatnak világszerte, a nagy nyilvánosság előtt is megmutatva, hogy nem kell bujkálni, hanem vállalhatjuk magunkat büszkén.

Íme néhány közülük:

 

Taylor Swift

Ha még nem vettétek észre, hogy Taylor Swift új klippje lassan a csapból is folyik, ideje bepótolni a hiányosságot, mert megéri. A videóban LMBTQ+ hírességek sorakoznak egymás hegyén hátán, és ahányszor újranézitek, mindig felfedeztek valaki újat.

 

Harry herceg és Meghan Markle hercegné

Az angol királyi család legnyitottabb házaspárja hivatalos Instagram oldalán ünnepel és támogat minden LMBTQ+ embert, családtagot, barátot és szervezetet. Az uralkodó házból ők az elsők, akik nyíltan kiálltak az LMBTQ+ jogok mellett.

 

 

Neil Patrick Harris és David Burtka

Az Így jártam anyátokkal sorozatból is ismert Neil idén a Tel Aviv Pride Hivatalos Nagykövete volt, férjével először vettek részt az eseményen, a képek alapján pedig nagyon élvezték.

 

Kate Moennig és Leisha Haley

Kétségtelen, hogy Shane és Alice az L Word legkedveltebb karakterei voltak. Idén visszatér a kultikus sorozat, addig is Kate és Leisha 17 éves barátságukat a Los Angeles Pride-on ünnepelték.

 

Meghan Traynor

Az énekesnő szintén a Los Angeles Pride-on koncertezett, és a szivárvány összes színében tündökölt.

 

Halle Berry

A Nyugat-Hollywood Pride előtt a színésznő Instagramon is ünnepelte a Pride-ot.

 

Jesse Tyler Fergusson és Justin Mikita

A pár a Tie the Knot nevű non-profit szervezetet működteti, aminek fő célja a házassági egyenlőség elérésének segítése. Ennek szellemében a Pride Hónap alatt egy pop-up boltot nyitottak, ahol a szivárvány minden színében lehet cuccokat venni a felvonulásra (is). A bevételt természetesen az egyenlőségért folytatott harcra fordítják.

 

Katy Perry

Az énekesnő készülő videklipjéből, a Never Really Overből osztott meg egy képkockát, ezzel kívánva boldog Pride Hónapot.

 

Hillary Clinton

Hogy ne csak színészekre és énekesekre szorítkozzak, van politikus is, aki kiáll és harcol az emberi jogok mellett. Reméljük valóban eléri a célját.

 

Ellen Page és Emma Portner

Ellen Page-et idén két LMBTQ+ témát boncolgató filmben is láthatjuk: a My Days of Mercy-ben és a Tales of City Netflix-sorozatban. Emma Portnerrel pedig egy bensőséges képpel kívánnak boldog Pride-ot.

 

Sorolhatnám tovább az ismert embereket, akik nyíltan támogatják és bátorítják az LMBTQ+ közösség tagjait Charlize Therontól James Francon keresztül Lily Tomlinig. A lista szerencsére egyre hosszabb. Július 6-án úgy menjünk ki a Budapest Pride Felvonulásra, hogy tudjuk, nem vagyunk egyedül, a legjobb pedig az lenne, ha az év többi napján is ezt éreztetnénk másokkal.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X