Kult

HBO-s sorozatok nem csak 18 éven felülieknek

Mostanra kezdenek újraindulni a sorozatgyártások, és visszatérni a kényszerpihenőről azok, amiket a COVID előtt néztem heti szinten, így az HBO kínálata nagy segítségemre volt ezekben a nehéz időkben. Innen szemezgettem, és szedtem össze három igazán jó sorozatot.

Mare of Easttown – Easttowni rejtélyek

Az elmúlt évek legjobb nyomozós sorozata pont. Mióta Kate Winslet az Ammonite-ban leszbikust játszott, azóta kicsit másképp nézek a vele fémjelzett sorozatokra, ezt is miatta kezdtem el nézni. Az alaptörténet: egy kisváros detektívje gyilkosságokat old meg, úgy, hogy közben mindenki régi jó barátként kezeli, ami egyszerre könnyíti és nehezíti a nyomozásokat. Természetesen Mare családi háttere sincs rendben, ezért a munkába öli a frusztrációját. Mare lánya a mostanában látott sorozataim közül a legjobban megírt queer karakter, egyszerre valódi, vicces és hiteles. A sztori szépen kibomlik, a szereplői gárda valami elképesztő, régen ültetett le úgy igazán sorozat 40 percre, hogy közben nem piszkáltam a telefonom, sőt a baráti körben egymásnak ajánlgattuk körbe. 

The Nevers

Oké, a viktoriánus Londonban egy csapat nő különleges képességekkel alapsztori szerintem bármelyik LMBTQ+ embert leülteti az HBO GO elé. A “Touched”-ok mindegyike különleges szupererőre tesz szert egy furcsa és megmagyarázhatatlan esemény után, majd Mrs. True, az egyik főszereplő összegyűjti őket. Természetesen az ellenség a gonosz, fehér férfi, amit picit próbál árnyalni a sorozat, de kevéske sikerrel. A női karakterek jók, a két legfontosabb karakter zseniálisan lett castingolva, a történet fordulatos, bár néhol annyira csűrt-csavart, hogy komoly figyelem és memória kell ahhoz, hogy megértsük mi történik. Az egész igenis Joss Whedonos, amit az HBO igyekszik nem nagyon reklámozni, ettől még lehet szeretni az első évadot, a második meg ha lesz, remélem jobb lesz.

Lovecraft County

Ez a sorozat nem mostanában jött ki, sokáig csak vártam, hogy majd megnézem, és mikor végre sikerült leülnöm elé, akkor hamar-gyorsan 2 nap alatt ledaráltam. Az ötvenes évek Amerikájában a koreai háború fekete veteránja Atticus keresi önmagát, miközben kiderül a családja múltja. Van itt minden, varázslat, rasszizmus, meleg karakterek, erős női karakterek, borzasztóan jó sztori, időutazás, szörnyek, szellemek, tényleg minden is. Szerintem egy hihetetlenül jó fantasy, a karakterek pedig annyira jól vannak megírva, hogy én sírtam, mikor lement az utolsó rész. Nem nagyon könnyed a történet, de behúz, és a végén úgy érzed minden perce megérte.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X