ÉletmódInspiráló

Gro és Anja szerelme – avagy a norvég kézis lányok cuki élete

Nyáron fejezte be pályafutását a norvég Larvik kézilabdacsapatában játszó Gro Hammerseng és Anja Edin. A norvég sportolónők a pályán és a magánéletben is sok mindent átéltek már együtt.

Gro Hammerseng, a 37 éves norvég játékos mindig is nőkkel osztotta meg az életét. Előző szerelme a finn-norvég kézilabdázónő, Katja Nyberg volt, 2010-es szakításuk után azonban összejött egy másik kollégájával, Anja Edinnel.

Gro (balra) és Anja (jobbra)

Anja három évvel fiatalabb nála, és míg Gro olimpiát és három Európa-bajnoki aranyat nyert, addig Anja „csak” az olimpiai bronzig és Eb ezüstig vitte. Amikor a pár a gyerekvállalás mellett döntött, Gro lemondott a válogatottbeli szereplésről, 2012-ben pedig világra hozta Miot egy dániai klinikán. A kisfiú vér szerinti apjának személyét nem hozzák nyilvánosságra.

A pár ezzel a speciális biciklivel érkezett az esküvőjük helyszínére, melyen Mioval együtt mindhárman elfértek

A párt nemcsak a szerelem, hanem a munka is összekötötte: Gro a norvég Larvikban szerepelt már hosszú évek óta, amikor Anja csapatot keresett, kézenfekvő volt, hogy ő is a Larvikba igazol. Kapcsolatukban nem okozott feszültséget, hogy a pályán és a magánéletben is folyton együtt voltak, több, mint hét éve élnek harmonikus boldogságban. 2013-ban össze is házasodtak, 2014-ben pedig megjelent közös könyvük Gro+Anja=Mio címmel.

A kisfiú érkezése családdá formálta őket, Gro már nagyon vágyott az anyaságra, Anja pedig mindenben támogatta. A nyári visszavonulásuk is azzal függ össze, hogy szeretnének minél több időt Mióval tölteni, és nem folyton edzésre meg meccsre járni.

A családról szóló könyv borítója, sajnos magyarul nem érhető el

Arról, hogy bővül-e a család, még nem beszélnek, de nem lenne meglepő, ha még egy gyermeket vállalnának.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X