ÉletmódInspirálóKomolyabbKult

Érkezik az új magyar leszbikus websorozat!

Jövő héten érkezik A második aranykor! Takács Mária rendezésében és a Labrisz Leszbikus Egyesület közreműködésével hiánypótló minisorozatot láthattok két középkorú leszbikus nőről, akik az online ismerkedés és a biztonságos internethasználat útvesztőiben kóborolnak. A hiányos technikai tudás és a netes párkeresés kombó már eleve megmosolyogtatja az embert, így főhőseink is vicces, néha abszurd, ugyanakkor elgondolkodtató helyzetekbe sodorják magukat. 

A sorozat egyszerre segíti az LMBTQ+ személyek elfogadását, valamint életkortól függetlenül bátorít a digitális kapcsolatteremtés különböző formáira. Mindenkinek van legalább egy tapasztalata az elfelejtett jelszóról, majd a több száz olvasatlan e-mailről és a “jelszó1234” belépési kódról - kinek saját magával, kinek középkorú, idősebb rokonával. Az elmúlt évben a kapcsolatteremtés (és - tartás) is az online térbe szorult, és ez minden korosztályt érintett. 

Háttérbe szorultak a személyes találkozások, nem voltak események, a közösségi és kulturális élet átalakult. Két főszereplőnk ebben a helyzetben próbál párt találni, és kiigazodni az online ismerkedés világában.

Kisvárosi rejtőzködés (Bacskó Tünde)

Judit (Vasvári Emese) festőnő, fővárosi, hatvanas leszbikus, akinek hosszú párkapcsolatának két éve lett vége. Ezt feldolgozva, a gyász után újra ismerkedne: társat, közösséget keresne, ám internet- és számítógéphasználati tudása csekély. Tünde (Bacskó Tünde) ötvenes tanárnő, egy vidéki kisvárosban él, a számítógépet biztonságosan használja, ám az internetet és a társkereső oldalakat nem tudja kezelni. A kisvárosban rejtőzködik, csak egy-két embernek coming outolt. A két főszereplő nemcsak abban különbözik, hogy a számítógépet, mobiltelefont nem használják ugyanolyan biztos kézzel, de élethelyzetük is nagyon eltérő. Digitális és személyes küzdelmeik egyszerre meghatóak és humorosak, útjukon pedig rokonok és barátok segítik őket. 

Az egyes epizódok nemcsak szórakoztatóak, hanem oktató jellegűek is, a két főszereplő személyes példái mutatják meg a digitális eszközök és programok használatának nehézségeit.

A hatrészes websorozatot június 8. és 13. között követhetitek a Labrisz és a qLit Facebook oldalán - minden nap 20:30-tól láthattok majd egy-egy szeletet Judit és Tünde életéből. Ha eddig nem lájkoltátok az oldalakat, érdemes most megtenni, mert így majd kaphattok értesítőt, amikor elindul az élő videó. A sorozatot angol felirattal később az egyesület honlapján és Youtube csatornáján is megtaláljátok majd.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X