ÉletmódInspirálóKomolyabb

9 jel, hogy jó döntés volt a szakítás

Nehéz elengedni egy kapcsolatot. Bár belül pontosan tudod, hogy elkerülhetetlen továbblépni, mégis felteszed magadnak a kérdést: tényleg erre volt szükség? Ez teljesen természetes, és nyugi, nagyon valószínű, hogy valóban helyesen döntöttél! Csak az érzelmeidet és az idődet pazarolnád, ha ragaszkodnál valakihez, aki nem a legjobbat hozza ki belőled.

Hogy valóban meggyőződhess erről, íme kilenc jele annak, hogy boldogabb lesz az életed az exed nélkül.

A kapcsolat fájdalmat okozott neked.

Akár bevallod, akár nem, a párkapcsolatod valamilyen módon fájt neked – különben eszedbe sem jutott volna, hogy kilépj belőle. Valószínű, hogy mielőtt feladtad, megpróbáltad „megjavítani” a viszonyt – már amennyire tőled tellett abban a helyzetben. Ahhoz viszont még több erő kell, hogy kiállj magadért, és végre te magad legyél a legfontosabb. Kezdeti habozásod az együttérzésből fakadt, hiszen még akkor sem akartad megbántani volt barátnődet, ha ő bántott is téged. Féltél a döntésed következményeitől, és erre csak az jelentett gyógyírt, hogy végre cselekedtél. Végül is választottál: te lettél az elsődleges a saját életedben!

Végre elkezdted elmondani, mi bánt.

Mind arra törekszünk, hogy megfeleljünk másoknak, de ha valaki folyton ezt csinálja, az egy idő után teljesen kifacsarja érzelmileg. Márpedig ha saját magadat figyelmen kívül hagyod, annak hosszú távon katasztrofális következményei lehetnek. Amikor szakítottál, egyúttal a problémáid és fájdalmaid kibeszélésének is megnyitottad az utat. Mert igenis nem te vagy a felelős az exed hibáiért, és nem kell számára és senki más számára sem tökéletesnek lenned! Jogosan ismerted fel, hogy jobbat érdemelsz: többek között új lehetőségeket!

Különböző irányba tartott az életetek.

Az élet természetes velejárója, hogy az emberek folyamatosan változnak, és még ennek a változásnak a menete sem kőbe vésett. A haladás nem mindig egyenes, nem mindig mutat előre és általában nem jön magától. Lehet, hogy valaki tökéletesen illik hozzád egy adott életszakaszban, majd eltelik egy kis idő, és az régi összhangnak híre hamva sincs. Ahelyett, hogy megpróbáltad volna a már össze nem illő életeteket egymáshoz erőltetni, a szakítással a humánusabb megoldást választottad: elengedted mindezt, hogy nyithass valami új felé.

Kezedbe vetted a sorsod.

Ahelyett, hogy magadra erőltetnéd az áldozat szerepét, és néznéd, hogyan lesz minden egyre rosszabb, a kezedbe vetted az irányítást, és te lettél a saját történeted főszereplője. Megértetted, hogy a szabadság és a boldogság nem csupán a körülményektől függ, hanem választás kérdése is. Márpedig neked azt az életutat kell választanod, ami elvezet a boldogságodhoz! A saját életedért vagy elsősorban felelős – a volt barátnőd életéhez nincs már közöd.

Máris találtál valakit.

Ha már továbbléptél egy következő kapcsolatba, nem sok jó származhat abból, ha most kérdőjelezed meg a döntésed helyességét. Viszont valószínű, hogy jó okkal vagy ezzel az új illetővel: ő sokkal jobban illik hozzád, és boldogabbnak érzed magad a társaságában. Ha még nem kezdtél el mással randizni, koncentrálj arra, hogy most megtalálhasd önmagad. Ez is rendkívül fontos, hiszen ez a kapcsolat biztosan örökké fog tartani!

Felismerted a szükségleteidet és meghúztad a határaidat.

Ha sokáig voltál egy fájdalmas, rosszul működő kapcsolatban, előfordulhat, hogy sokkal többet elviselsz, mint ami valóban egészséges lenne a számodra. Itt az ideje, hogy meghatározd a szükségleteidet, és kijelöld, hogy bizonyos helyzetekben hol van neked a határ. Ezáltal a mentális és érzelmi egészségedet is segíted hosszútávon. Szánj időt arra, hogy elképzeld magadban azt a párkapcsolatot, ami a legtökéletesebb lenne számodra. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy az álomkapcsolat legfontosabb jellemzőit észben tartsd, amikor valami újat keresel!

Magabiztosabb vagy magaddal és a jövőddel kapcsolatban.

Erős vagy és független: el tudtad engedni az életednek egy szörnyű részét. Most végre megtanulhatsz egyéni célokat kitűzni, és aktívan haladni feléjük mert már nem húz le többé a fájdalom és a megalkuvás.

Megtaláltad a belső békét.

Már nem egy páros egyik fele vagy, hanem egy teljesen önálló, elvárásoktól és téves elképzelésektől mentes személy , . Már nem valakihez tartozol, hanem saját magadhoz. Az értékeid, a hibáid, a céljaid, hogy mi tetszik és mi nem, mind-mind meghatároznak téged - és bárki bármit mondjon, pont úgy vagy jó, ahogy vagy! A szakításból erősebben kerülsz ki, ha felismered, mennyi lehetőség áll előtted.

Tanultál mindebből valamit.

Minden tapasztalat tudás - magadról, másokról, vagy a téged körülvevő világról. Egy káros párkapcsolatból való továbblépés által újfajta valóságot alkottál meg magadnak, amiben már nem húznak le a régi nehézségek. Hiszen nem tudnál előre haladni, ha a múltba kapaszkodsz. Fontos tudatosítanod azt is, hogy a szakítás után ugyanúgy önmagad vagy – csak éppen önmagad egy új, bölcsebb változata!

Forrás: kitschmix.com

Fordította: Sz. Anikó

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X