Kult

5+1 ok a Friss Húsra – LMBTQ filmajánló

Queer szekció a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon! Wow és éljen soká! Az LMBTQ-filmeket magába tömörítő blokkban öt történettel találkozhattok: egy lengyel fiú váratlan látogatójáról, két apa fiának elvesztése felett érzett fájdalmáról, egy dragqueen apa küzdelmeiről, egy bokszolólány szerelméről és egy takarítónő heves érzelmeiről is láthattok filmet. Emellett ajánljuk még nektek a magyar versenyblokkban szereplő Anyák napját is, Vermes Dorka filmjét, amelyben két lány bejelenti egyikük anyjának (Für Anikó), hogy gyereket várnak. Irány a Toldi mozi, hajrá LMBTQ-filmek! Vetítési időpontok és ismertetők a cikkben.

 

1. After Dawn

Lengyelország. Az elszigeteltség és a távolság nehezül Pawel szívére. Legalábbis ő így érzi. Egészen addig az esős délutánig. És egy váratlan látogató érkezéséig. (Vetítik: április 6., péntek, 21.00, Toldi Mozi, Nagyterem; április 8., vasárnap, 20.00, Toldi Mozi, Kisterem)

 

2. Dylan Dylan

Dylan, Yanis és Hugo nevelt fia pár hónapja hunyt el. A két férfi próbálja megérteni egymás érzéseit, és megpróbálnak megbírkózni fiuk elvesztésével, ami lehetetlennek tűnik. (Vetítik: április 6., péntek, 21.00, Toldi Mozi, Nagyterem; április 8., vasárnap, 20.00, Toldi Mozi, Kisterem)

 

3. Liberation

Jane bokszolóként élete küzdelmére készül. Eközben barátnője, Tanja családot szeretne alapítani. Ám minden megváltozik, mikor Jane találkozik Karoline-nal, és jobban kell küzdenie, hogy koncentrálni tudjon. (Vetítik: április 6., péntek, 21.00, Toldi Mozi, Nagyterem; április 8., vasárnap, 20.00, Toldi Mozi, Kisterem)

 

4. Hello, stranger

A film Arthur küzdelmét mutatja be, amelyet a hétéves kisfia nevelésével és a dragqueenként élt titkos életével vív. Egy napon, hosszú évek után betoppan Arthur exfelesége, Daisy, aki vissza akarja kapni a régi életét. (Vetítik: április 6., péntek, 21.00, Toldi Mozi, Nagyterem; április 8., vasárnap, 20.00, Toldi Mozi, Kisterem)

 

5. Szép alak

Egy zárkózott, de gyermekien kíváncsi lelkű gimnáziumi takarítónő beleszeret az egyik végzős diáklányba. Szerelme a kezdetektől fogva reménytelen, de egy pillanatra mégis elhiszi, hogy ez lehetséges, és megpróbálja felvállalni érzéseit a lány előtt. (Vetítik: április 6., péntek, 21.00, Toldi Mozi, Nagyterem; április 8., vasárnap, 20.00, Toldi Mozi, Kisterem)

 

+1. Anyák napja

Nem a queer szekcióban versenyez, de szintén LMBTQ-témát dolgoz fel Vermes Dorka filmje. Juli (Lakos Fanni) és Réka (Borsos Luca) élete nagy változás előtt áll. Juli anyját (Für Anikó) várják ebédre, hogy ezt neki is bejelentsék. Mindketten sejtik, hogy ez nem lesz könnyű menet, hiszen Mari mindig is kritikus volt lánya minden döntésével kapcsolatban. (Vetítik: április 3., kedd, 19.00, áplilis 4., szerda, 20.00, április 5., csütörtök, 17.00, Toldi Mozi)

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X