Életmód

5+5+5 tetkó, amit neked is csekkolnod kell

Egy  korábbi cikkben Daniella már kitért a “leszbikusok* és a tetoválások” klisére, ezért összeszedtünk nektek néhány, celebeken fellelhető tetkót, pár kevésbé híres, de annál menőbb tetoválást, és bónuszként megvillantunk néhányat a qLit tagokon felfedezhető művészeti alkotásokból is (a teljesség igénye nélkül).

 

Híres(en) tetováltak:

Ruby Rose

A teste kész kiállítás, Ruby ugyanis 48 tetkóig meg sem állt. Van itt arckép, anime, idézetek tömkelege, Tini Ninja Teknőc és a kutyusáról is varratott egyet.

 

Kristen Stewart

Több kisebb tetkó mellett Kristen karján egy Picasso festményből, a Guernicából is van egy részlet. A sztori érdekessége, hogy a tetoválás eredetileg egy műtetoválás volt, amit a Sils Maria felhői (2014) forgatása miatt hordott. A kéthónapos “próbaidő” után úgy döntött, végleg magára tetováltatja.

 

Megan Fox

Megan leghíresebb tetkója egy Shakespeare-idézet a Lear királyból: "We will all laugh at gilded butterflies". Elmondása szerint azért varratta magára, hogy ne szálljon el magától a Hollywoodi pompában és tündöklésben sem.

 

Angelina Jolie

Angelinán is van miből válogatni, a legaranyosabb talán a bal karján látható: gyermekei születési helyeit jelölő hosszúsági és szélességi fokok. Ráadásul itt még Brad Pitt születési helye is felfedezhető.

 

Ellen Page

Ellen nem katalógusból válogat, az tuti. Házilag készített sufni tetkói vannak, amelyeket 2 barátja készített.

 

Instáznak és tetováltak:

@_jennifer_leigh_

Leszbikus körökben a kartetkók nagyon menők mostanság. Főleg, ha a tengerparton pózolsz velük.

 

@lovejordanstyle

A kartetkó guggolva is menő.

 

@3007al

Úgy meg még menőbb, ha a barátnődet ölelgeted közben a luxusjachtodon.

 

@takemetoalaska_

Kar- és lábtetkó is, főleg szinkronban, nagyon szépen kidolgozva.

 

@LadyLuck278

Itt nem tudom eldönteni, hogy a beállás a menőbb vagy az egész karos tetoválás.

 

qLit-tagok és tetováltak:

Szegő Kriszti

Kriszti tetkója egy páros-tetoválás - a párjának az alkarján látható ugyanez. Az iránytű azt jelképezi, hogy bárhová is tartanak, oda együtt mennek. Alatta pedig az első randijuk helyszínének koordinátái láthatóak, ami elmondásuk szerint egyszerűen tökéletes volt. Hát nem kedves?

 

Nagy Ibolya

Ibolyának egy komolyabb hangvételű tetoválás van a hasán, közvetlenül egy heg fölött. Hat éve diagnosztizáltak nála Crohn-betegséget, ami miatt műtéten is átesett, a tetoválás pedig egyfajta vigaszdíj számára. Emlékezteti, hogy képes olyan dolgokra, amelyek elsőre lehetetlennek tűnnek.

 

Miholics Anna

Cica-tetkó következik, ami ugye elengedhetetlen kelléke a leszbikus létnek. Anna 2 év (!) próbaidőt adott magának, hogy kiderüljön, valóban szeretné-e a tetkót, csak azután varratta az alkarjára a kiscicája képét, aki mindig előszeretettel akadályozta őt a tanulásban.

 

Csermendy Vica

A picinke cinke Vica karján egy álom eredménye. Egyik éjjel álmában fontos szerepet kaptak a cinkék, másnap pedig azt álmodta, hogy egy barátja éppen azt tetoválja rá. Nem volt több kérdés.

 

Bártfai Zsófi

Végül következzen az én Simbám. Egyrészt oroszlán vagyok, másrészt Simba azt tanulja, hogy a múlt fájhat, de nem tudsz ellene mit tenni: vagy elfutsz vagy tanulsz belőle. Gyakorlatilag erre emlékeztet nap mint nap.

 

Számos olyan helyre tudsz tetoválást csináltatni, amit nem feltétlenül lát meg apu, anyu, vagy a felsőbb vezetőség egy üzleti megbeszélésen, esetleg nem szeretnél magyarázkodni vagy elbukni egy jó állást miatta. Az idősebb korosztálytól mindig azt hallgattam, hogy ne varrassak tetoválást, mert ha nyolcvan éves leszek, milyen ronda lesz. Nos, ha én nyolcvan éves leszek, akkor a korosztályunk többi tagja is nyolcvan éves lesz, és együtt nézegetjük majd a szottyadt testünkön elmosódott mintákat.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X