InspirálóPrideVilág

Ünnepeld hírességekkel a Pride-ot!

Júniusban - néhol júliusban - világszerte Pride-hónapot ünnepelnek, és bizony léteznek olyan országok is, ahol az LMBTQ+ közösség támogatásának az ismert emberek, vezetők hangot is adnak, és együtt ünnepelnek velünk. Bár a koronavírus a személyes ünneplést még most is megnehezíti, aki akarja, megtalálja a módját a gyűlölet elleni kiállásnak. Összegyűjtöttünk néhány hírességet, akik akár online, akár személyesen, de kifejezték támogatásukat.

Miley Cyrus

Mindenki kedvenc Miley-ja idén sem hagyta cserben a rajongóit. Az énekesnő mindig is hangosan kiállt az LMBTQ+ közösség mellett, 2015-ben pedig pánszexuálisként coming outolt is.A Happy Hippie Foundation nonprofit szervezete is többek között az LMBTQ+ jogokért küzd.

Legutóbbi albuma, a Plastic Hearts megjelenése után, a koronavírus alatt is aktív maradt - már amennyire a lehetőségek engedték, a Pride alkalmából pedig aztán igazán színes és hiánypótló koncertet adott. A szerencsésebbek élőben láthatták a Tennessee állambeli Nashville-ben, de azóta a Youtube-on is látható a teljes műsor. Ha a legikonikusabb számai nem győznek meg,  Madonna és Cher legismertebb zenéi Miley feldolgozásában biztosan meg fognak. 

Kamala Harris

Az Amerikai Egyesült Államok 49., első női, afro-amerikai és ázsiai-amerikai alelnöke, aki a washingtoni Pride-on férjével, Doug Emhoffal közösen vett részt. Igen, léteznek olyan országok, ahol a vezetők támogatják az LMBTQ+ közösséget.

Elliot Page

Az Umbrella Academy sztárja szívügyének tekinti a transz gyerekek védelmét, és ez már jóval a coming outja előtt is így volt.

Neil Patrick Harris

Nem tudjuk, hogy tökéletes család létezik-e, de ők nagyon-nagyon közel állnak hozzá.

Samira Wiley

Az Orange Is the New Black és a Szolgálólány meséjének színésznője 2017-ben házasodott össze Lauren Morellivel, majd idén áprilisban született meg a kisbabájuk. Így idén már a pici George Elizabeth-tel ünnepeltek.

Lady Gaga

Az énekesnő Born This Way című albuma idén ünnepelte 10. születésnapját. Ennek alkalmából az eredeti dalok mellett megjelent 6 feldolgozás is, amelyeket queer előadók készítettek és nem titkolt cél az LMBTQ+ közösség láthatóbbá tétele. Ezenkívül Lady Gaga a Versace arca is lett, amely Donatella és Allegra Versaceval az élén szintén támogatja a sokszínűséget.

Demi Lovato

Demi idén májusban coming outolt nonbinárisként, amelynek a 4D with Demi Lovato podcastjében egy teljes epizódot szentelt:  https://linktr.ee/4DwithDemi

Ezenkívül a közösségi médiában is inspiráló és elfogadásra buzdító posztjai is megsokasodtak.

A 2021-es Pride alkalmából a Youtube stream-sorozatokat indított, amelyben Elton John, Olly Alexander, Trixie Mattel mellett Demi is kapott 60 percnyi műsoridőt.

Frankie Grande

BOLODOG PRIDE-OT SZERELMEIM/BARÁTAIM!” írta az előadóművész insta szelfije alá. “A #davidyurman szivárványt viselem a mellkasomon most és mindörökké… ebben a hónapban még fényesebben ragyog annak reményében, hogy a világ észreveszi, ahogy az LMBTQ+ közösség kiáll magáért, és így ők is kiállnak majd értünk, velünk. Vessünk véget a gyűlölködésnek, diszkriminációnak ésa fóbiáknak azzal hogy büszkeséget sugárzunk magunkból és arra bátorítunk másokat, hogy ők is tegyenek így. Szeretlek titeket”

Taylor Swift

A többszörös Grammy-díjas énekeső mindig nyíltan kiállt az LMBTQ+ közösség mellett. Támogatását idén Twitteren, illetve a GLAAD LMBTQ+ szervezet kampányában való részvételével fejezte ki.

"Szeretnék egy percet arra szánni, hogy köszönetet mondjak a bátor aktivistáknak, támogatóknak és szövetségeseknek a diszkrimináció és gyűlölet elleni elhivatott munkájukért. És ahogy mindig, ma is a tiszteletemet és a szeretetemet küldöm mindazoknak, akik bátran felvállalják magukat még akkor is, amikor a világ, amiben élünk, ezt még mindig nagyon megnehezíti.

Az, hogy kit szeretsz, vagy mivel azonosulsz soha nem szabadna, hogy veszély forrása legyen, sérülékennyé tegyen vagy visszafogjon az életedben. Büszkén csatlakozom a GLAAD  #summerforequality kampányához, és azokhoz, akik támogatják az Equality Act-et (Egyenlőségi törvény).

Boldog Pride-hónapot!"

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X