Coming outÉletmód

5 tipp, ha olyan lánnyal jársz, aki még nem (igazán) bújt elő

Ismerős a szituáció, amikor lényegében mindenki tudja, hogy az új lány (te) a családi eseményeken nem csak barát, mégsem nevezi senki nevén a dolgot?

 

Azok számára, akik hasonló cipőben járnak, íme az 5 legjobb tanács ahhoz, hogyan éljék túl ezt a kínos, „bemutatom a …barátomat…” szakaszt:

1. Légy megértő!

A legfontosabb, amit egy ilyen helyzetben tehetsz, hogy megpróbálsz empatikus lenni.

Igen, szívás lehet, hogy „mocskos kis titoknak” érzed magad, és nem kürtölheted világgá a szerelmeteket. Viszont emlékezz arra, amikor te próbáltad először összerakni a dolgokat: zavaros, ijesztő és nyomasztó. Alapvetően, ha fontos neki a saját meg a te boldogságod, előbb-utóbb a családjával és a barátaival is meg akarja majd osztani az örömét, de ne erőltess egy olyan beszélgetést, amire senki nincs kész. Beszélgessetek az okokról, és próbáld meg megérteni azokat.

 

2. Ismerd meg a Facebook folyton változó adatbiztonsági beállításait!

Ha rendszeresen használod a Facebookot és az Instagramot, esetleg előszeretettel töltesz fel sok képet az élményeidről, bonyolult lehet észben tartani, hogy mit tehetsz ki és mit nem az üzenőfaladra, vagy az övére, mikor jelölheted meg egy-egy jól sikerült, de összebújós fotón.

Nem feltétlenül jó ötlet a közös kirándulásotokról készült fényképalbumot feltölteni, ha nagymama, nagypapa, nagybácsi, nagynéni, stb. nem tud még arról, hogy nem a pasik jönnek be neki. Ha kétséged van, egyszerűen ne töltsd fel az albumot. Ha pedig jól átböngészed a láthatósági beállításokat a közösségi oldalakon, és okosan alkalmazod is őket, elegánsan kikerülheted a kínos fényképes szituációkat.

A családi állapot átállításának hivatalos ceremóniája egészen más történet. Ha mindenképp ragaszkodsz az internetes hivatalossá tételhez, próbálj megelégedni azzal, hogy megjelenik nála a „kapcsolatban” státusz, de már az is felüdítő lehet, hogy a való életben, a közeli barátok mind tudják, hogy egy pár vagytok.

 

 

3. Próbálj meg jó benyomást kelteni a családnál és a barátoknál!

Ha eljuttok odáig, hogy a családot is megismered, kifizetődő, ha összeszedett vagy, amikor egy eseményre elhívnak. Ne feledd, ez egy nagy dolog, főleg úgy, ha a partnered még nem bújt elő. Ha a vasárnapot a kanapén duzzogva töltöd, azért mert csak az ebédlőasztal alatt hajlandó megfogni a kezed, akkor nem fogsz túl jó benyomást kelteni senkiben sem.

Végső soron az egész család azt akarja, hogy az ő kicsi lányuk boldog legyen, és ha azt gondolják rólad, hogy egy kedves, törődő mintapolgár vagy, jó esély van arra, hogy jól fogadnak, amikor a barátnőd beavatja őket.

 

4. Lépésenként vezesd őt be a meleg közösségbe!

A leszbikus közösség első látásra elég őrültnek tűnhet. Egy szerda este bárhogy alakulhat: megihattok néhány sört több olyan nővel körülvéve, akihez valamilyen módon közöd van: furcsa leszbikus barát, ex-barátnő, egyéjszakás kaland.

Ha a barátnőd még nem teljesen vállalja leszbikusságát, esélyes, hogy kényelmetlenül érzi majd magát a leszbikus éjszakai életben. Akár el is tántoríthatod az egésztől. Talán kezdd inkább azzal, hogy napközben beültök egy romkocsmába néhány kedves meleg barátoddal, ahol könnyen feloldódhat, és biztonságos teret varázsolhatsz neki.

 

5. Ez nem személyes!

Próbáld meg ne személyes támadásként megélni a helyzetet. Nyilván megfordul a fejedben, hogy szégyell téged, nem szeret eléggé, vagy nem látja értelmét megosztani a családjával, mert egyébként sem tervez veled hosszútávra.

Hidd el, hogy a személyedtől teljesen független okok miatt nem bújt még elő a család és a barátok előtt. Azzal, hogy a szívedre veszed csak kínzod magad, és őt is rákényszeríted valamire, amire még nem áll készen. Ez olyan dolog, amit inkább a saját tempójában, nem nyomásra, hanem pozitív hozzáállással kell megtennie.

Adj időt neki, szeresd őt és nyújts támaszt. Amikor készen áll meglengetni a szivárvány zászlót, meglengeti majd.

 

Forrás: https://www.autostraddle.com/5-tips-on-dating-a-girl-who-is-only-kinda-sorta-maybe-out-to-her-family-and-friends-139271/

Fordította: Balog Emese

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X