Egyéb

Sorozatajánló az év első hónapjára

Ez a téli ajánló egy teljes vegyesfelvágott, mivel a folyamatosan nézett sorik mellett bele-belekapok csak valami újba. Azonban a sokszínűség miatt tuti találsz olyat, amibe belenéznél. Szerettem volna az új Gyűrűk Uráról írni, de sajnos nem ütötte meg az LMBTQ+ radart, hiába lett gyönyörű és csodálatos, meg hiába tudnék róla nagyon sokat áradozni. Ez a három sori viszont benne van az LMBTQ+ témákban, érdemes egy próbát tenni velük.

Fresh off the boat – Amerika Huangjai

Ez a sorozat a tumblr miatt évek óta a listámon van, Constance Wu zseniális komikus színész, és a sorozat forgatókönyve pedig nem különbözik sokban bármelyik sitcométól, de valamit nagyon eltalált. Ha tetszett a Kim’s convenience, akkor ezt is imádni fogod. A sztori egyébként egy bevándorló kínai család életét követi Floridában. Maga az alapszitu is hihetetlenül szórakoztató, de évadról évadra jobb lesz. A két szülő mellett a három fiú története kerekedik ki a családban, és mivel az ázsiai kultúráról való tudásom felületes, ezért sokszor kerülök a sorozat fehér embere szerepébe, de pont ettől működik és nem tudom kikapcsolni, csak nézem tovább a részeket. Sajnos csak hat évad készült belőle, de legalább egyben darálható a Disney+-on. Az LMBTQ szálra kicsit várni kell, de nem hagy cserben a sorozat, és szépen ad ívet a történetnek. 

The Legend of Vox Machina

Szintén a tumblr-ről tudom, hogy létezik egy Critical Role nevű dolog, ami arról szól, hogy emberek élőben játszanak szerepjátékot, és mindezt fel is veszik. Na ez az animációs sorozat ennek a megtestesülése. Mostanában rácsúsztam az animációs sorozatokra, mióta a streamingszolgáltatók pénzt és energiát ölnek a felnőtt animációs sorozatokba, kifejezett gyöngyszemeket lehet találni. Nos, ez az egyik. Amazon prime előfizetéssel nézhetőek a Vox Machina kalandjai, amiben a sárkányokon és tündéken keresztül minden is van, mindez egy csipet humorral és LMBTQ karakterekkel. Az első évad darálható, de a második is már készülőben.

Warrior Nun

Ez a sorozat annak az esete mikor azt gondolod nem mehetsz félre, hiszen a Netflixre készült harcos apácarend sztorija biztos, hogy LMBTQ+ kell hogy legyen. Ennek fényében ledaráltam az első évadot. Nem tévedtem nagyot, de nem szárnyalta túl az elképzeléseimet. Már-már unalmas és értelmezhetetlen volt.  Aztán valamiért éreztem, hogy meg kell néznem a második évadot, bár nem sokat vártam tőle. Szerencsére van miért beleraknom a sorit ebbe a cikkbe. Nemcsak képileg, történetileg is jobb lett a második évad, de végre megtalálták az LMBTQ+ potenciált is. A sorozat a katolikus egyházat kicsit más fénybe helyezi, de egyértelműen az erős női karakterek akik miatt végig darálod a két évadot. Plusz egy ok pedig, hogy Alba Baptista játssza a főszereplőt.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X