Életmód

Ohh… igen? – Társasjátékot teszteltünk, szexről beszélgettünk

Szeretek társasozni, szeretek beszélgetni a barátaimmal arról, hogy ki hogyan él meg dolgokat, kimondottan érdekel a szexről és magukról való gondolkodásuk, gondolataik. Amikor megkerestek az Ohh… igen? társasjáték megalkotói, akik egyrészt magyarok, másrészt a páros egyik tagja nő, harmadrészt az ő nevükhöz fűződik a nagysikerű Igen? partijáték is, elkezdte mozgatni a fantáziámat a dolog.

Egyik este összeültünk a barátnőmmel és a legjobb barátnőmmel, hogy kipróbáljuk a játékot. Velük amúgyis sokat dumálunk ezekről a dolgokról, így különösen kíváncsi voltam, mi újat hoz be a beszélgetésbe. 

Kezdjük az elején: a játék kivitelezése abszolút minőségi, minden eleme nagyon szép, igényes, ez már megalapozza az élményt. A kérdések kimondottan jók, nagyon keveset ugrottunk át, és bőven adott témát a beszélgetésre – már a kérdésfeltevésénél is, de főleg, mikor “kielemeztük” a saját és a többiek válaszait. Voltak izgalmas meglepetések, és ezek újabb és újabb kérdéseket generáltak, a kérdezz-felelek sokszor hosszan elhúzódott két “hivatalos” kérdés között.

A játéknak egyik nagy érdeme, hogy a kérdések egyáltalán nem próbálják a közönséget beszorítani a heteronormatív világba. Gyakorlatilag nem kellett kérdést átugranunk azért, mert “ez leszbikusoknál nem értelmezhető”, ami pedig egy jellemző élmény a tapasztalataim alapján hasonló játékokban. A témaválasztás és a kérdések megfogalmazása is a készítők nyitottságáról tesznek tanúbizonyságot.

A játékmenet egy picit macerás volt, ilyen kocka, olyan korong, amolyan lapok, itt takard el, úgy szavazol, jobb oldal, bal oldal, de mivel a kérdések tényleg nagyon jók voltak, simán elvitték a hátukon az estét. 

A játék azon alapul, hogy először minden körben felteszünk egy kérdést egy kártyáról, amire mindenki válaszol úgy, hogy a válaszát eltakarja a többiek elől (kivéve ha valakinek ez nagyon kényelmetlen, ilyenkor használhatja a tabujelölőjét), aztán mindenki megtippeli, hogy a többiek vajon hogyan válaszoltak. 

Két játékmód közül lehet választani minden kérdés esetén. Az egyiknél mindenki egy 1-től 6-ig terjedő skálán válaszol, ahol az 1 az “Egyáltalán nem” a 6 pedig az “Ohh, igen!”, és meg kell mondani, szerintünk ki válaszolta a legnagyobb, illetve a legkisebb számot (ez 3 játékosnál praktikusan azt jelenti, hogy ki mondta a másik két ember közül a nagyobbat). A másik játékmódban csak IGEN-t vagy NEM-et kell szavazni, aztán megtippelni, hogy a többség mit válaszolt. 3 játékosnál mi ezt a játékmódot kevésbé használtuk. A játék leírása szerint 2 játékosnál csak ez a játékmód van, de szerintem végülis mindenki úgy játszik, ahogy szeretne, és én simán választanám itt is a másik játékmódot egy kis módosítással.

A játék amúgy pontozásos, ahol minél többször tippelsz helyesen, annál több pontot kapsz, de mi inkább csak a beszélgetés öröméért játszottuk, és nem pontoztunk. 

Legközelebb kipróbáljuk nagyobb körben is, nektek is csak ajánlani tudjuk akár a párotokkal kettesben, akár barátokkal kisebb vagy nagyobb társaságban.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X