qLit

Ilyennek láttuk a Meleg helyzetek!? című impróelőadást

Először is úgy kezdődött az este, hogy nagy kérdéseket tehettünk fel egy mindentudó orákulumnak, aki szerint, mint kiderült, ugyanaz a rák ellenszere, mint a boldog élet titka. Aztán kaptunk LMBTQ mesét, szerelmes jelenetet, rövid vallomásokat, és még egy eddig nem létező meleg film, a Hidegek és balsorsúak trailerét is megnézhettük. Jól szórakoztunk, sokat nevettünk, egy baj volt az előadással: még néztük volna.

A Meleg helyzetek!? a qLit ötlete alapján jött létre, és az előadás összehozta a budapesti imprós élet színe-javát, hogy könnyeden beszéljenek LMBTQ témákról. Jelen voltak a Grund Színház, a Momentán Társulat, az IttésMost Társulat és az ImpRóka színészei is, és nagy természetességgel, elemelten, de azért nagyon is érthetően beszéltek nekünk LMBTQ helyzetekről.

A hatfejű orákulum szerint például a nevetés és a szex a rák ellen is jó és a boldog élet titkának is a kulcsa. Fotó: Kovács Kati Katt

Mielőtt a színészek a színpadra érkeztek volna, az est házigazdája, Bokor Ági az előadásra hangolt minket: párokban kellett egymásnak kérdésekre válaszolnunk, ami megteremtette az összhangot a közönségben is. Aztán be is indult a jelenetek sorozata: kaptunk LMBTQ főhőst egy unikornis személyében, láttunk rendhagyó nőgyógyász-leszbikus lány kapcsolatot, és hetero esküvőt, ahol kiderül, hogy a vőlegény valójában meleg.

“Na jó, ez nekem sok” - mondta a pap, majd távozott - Biszak Áron, Szőke Gábor és Montvai Sára. Fotó: Kovács Kati Katt

Emlékezetes második randit leshettünk ki egy történész és egy tűzoltó között, ahol a bor mellett érdekfeszítő diskurzus folyt a tettek fontosságáról is.

“- És lépcsőn jössz le, amikor riasztás van? - Nem, én a rúdon!” - Szabó-Szontágh Luca és Arany Brigitta. Fotó: Kovács Kati Katt

Coming outjaink helyszínével is játszottak a színészek: nem feltétlenül előbújás, de vallomások hangzottak el azokon a helyeken, amelyeket mi mondtunk. Valakiről még az is kiderült, hogy egy kisi fehér férfi testében élő nagy fekete kosaras.

“- Apa, én Egerbe költözöm, de kérlek, ne szólj Anyának! - Szerintem észre fogja venni, hogy nem vagy otthon.” - Montvai Sára és Szőke Gábor. Fotó: Kovács Kati Katt

Nem volt egyszerű dolga Rékának, annak a nézőnek, akinek három extrém karakter közül kellett kiválasztania, melyik apának coming outolna a legszívesebben.

A cinikus darukezelő (Szőke Gábor), a gonosz terapeuta (Biszak Áron) és a zizi fogász (Bakonyi Péter) közül a fogász győzedelmeskedett. Fotó: Kovács Kati Katt

Bár az előadás a Budapest Pride programsorozat keretében debütált, a tervek szerint nem ez volt az egyetlen Meleg helyzetek!? impró, szóval ha ezúttal lemaradtatok, akkor sem kell aggódni. Mindenesetre ha közeleg a következő, mi biztosan felhívjuk rá a  figyelmeteket.

Fotó: Kovács Kati Katt

Több képért katt a Facebook oldalunkra, IDE.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X