Pride

Megvan a 2024-es Budapest Pride Felvonulás időpontja

A 29. Budapest Pride Felvonulást június 22-én tartják – jelentette be ma reggel a Budapest Pride. Mindenkit csatlakozásra buzdítanak, aki egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretne élni. A szlogen változatlanul “Vedd vissza a jövőd!”, mely rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó és egymást erősítő, rendszerszintű problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus), valamint az azokra keresendő megoldási lehetőségekre.

A felvonulás előtt a szokásokhoz híven megrendezésre kerül a 29. Budapest Pride Közösségi Fesztivál is, amely ebben az évben kéthetes lesz az eddig megszokott egy hónappal szemben: június 7 – június 23. között lehet majd részt vennia programokon. A Budapest Pride Közösségi Fesztivál közel 100 programját több mint 50 civil szervezet, informális csoport és magánszemély szervezi közösen, az elmúlt években az ország legnagyobb civil fesztiváljává nőtte ki magát.

A Budapest Pride Felvonulással kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb információkat a Facebook eseménynél tesszik majd közzé.

A Budapest Pride minden nap kitartóan dolgozik azért, hogy Magyarországon mindenki biztonságban, boldogan és emberhez méltóan élhessen szexuális orientációtól, nemi identitástól és nemi önkifejezéstől függetlenül. Mi is ebben hiszünk, és ezt képviseljük a felvonuláson és az azt megelőző Budapest Pride Közösségi Fesztiválon is.

A tavalyi évben ismét rekordszámú ember csatlakozott a menethez, összesen 35.000 felvonuló tartott velünk a Városligetből induló körútvonalon, majd hajnalig ünnepeltünk együtt. A 2024-es felvonulás útvonalát még nem véglegesítették, de az biztos, hogy idén is az ország legnagyobb LMBTQ bulija, a Rainbow Party követi majd a Budapest Parkban.

 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X