Egyéb

A Labrisz leforgatta az első magyar leszbikus websorozatot

A második aranykor címmel 6 részes videósorozatot forgatott ősszel a Labrisz Leszbikus Egyesület. A Meseország mindenkié című könyvet kiadó egyesület újabb nagy projektbe vágta a fejszéjét. Annyira, hogy az utómunkára nem maradt elég forrásuk, ezért most a közösség erejére számítanak. A qlit.hu médiatámogatóként segíti a projekt megszületését.

Tünde és Judit, a videósorozat két fő karakterének sorsa sokak számára ismerős lehet. A Pesten élő Judit hosszú kapcsolatának váratlanul vége lett, Tünde vidéki tanárnőként próbál ismerkedni, közösségre találni. Hirtelen kihívással találják szembe magukat: hogyan kell használni a mobilappos társkeresőket, hogy kell biztonságosan internetezni, hol vannak a Facebookon leszbikus közösségek.

A Labrisz sorozata a romantikus oktatóvideó-sorozat műfajt határozza meg magának, a nézők a két nő kalandjain keresztül a digitális eszközök használatát (mobiltelefon, számítógép, internet) is elsajátíthatják.

A forgatókönyvírás kihívásairól Bak Zsuzsanna adott interjút a qLitnek, ebből közlünk egy részletet:

Takács Mária rendező (akinek a nevéhez köthetők még többek közt az Eltitkolt évek és a Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák című dokumentumfilmek is), a Labrisz tagja elmondta, fontosnak tartják, hogy a járvány idején is erősítsék a hazai leszbikus közösséget. Ezért készítették el a sorozatot, hogy egyrészt a leszbikus nők láthatóságát erősítsék, másrészt digitális tudást adjanak nekik. Olyan ismereteket, amiket maguk a készítők sem biztos, hogy mind ismernek.

A rendező is interjút adott a qLit riporterének:

Az alkotók profi csapattal és minőségben forgatták a jeleneteket, szeretnék, ha az utómunka is a lehető legjobb lenne. Ha ti is szeretnétek, hogy legyen nekünk is a  közösségünkről szóló websorozatunk, támogassátok az utómunkát! Az adományozáshoz kattintsatok a linkre, ahol megnézhettek még egy videót is: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/a-masodik-aranykor-romantikus-oktato-videosorozat-2169

 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X