ÉletmódVilág

A legjobb európai leszbikus* fesztiválok

Nyakunkon a nyár, napfény és meleg, ennek örömére pedig összegyűjtöttük nektek Európa legforróbb leszbikus fesztiváljait.

 

L-Beach

2018. április 13-15. Weissenhäuser Strand, Németország

Igen, sajnos idén erről már lekéstünk, de mivel ez Európa legnagyobb nőknek szóló fesztiválja, nem maradhat ki a listából.

Ismert leszbikus és biszexuális zenészek, celebek és rengeteg program több, mint 4000 nőt csábít Észak-Németország egyik legszebb homokos partjára minden tavasszal. Partik, koncertek, filmvetítések, sportolási lehetőségek, felolvasások és beszélgetések - itt mindenki megtalálja a kedvencét. Helena és Dylan fanoknak kötelező!

 

L-Fest Del Mar

2018. június 1-8. Dehesa de Campoamor, Spanyolország

Nyaralás nőknek, akik a nőket szeretik.

Az L-Fest “nyaralós” változata Spanyolországban kerül megrendezésre. Ízelítő a programkínálatból: medencés bulik Európa legmenőbb leszbikus lemezlovasaival, koncertek, karaoke, jóga, homokvárépítő és strandröpi bajnokság. Egy teljes hét a tengerparton, napfény és véget nem érő szórakozás. Mi kellhet még?  

 

L-Fest

2018. július 13-16 Llandudno, Nagy-Britannia

Nagy-Britannia egyetlen leszbikus fesztiválja.

Idén már februárban elkelt az összes jegy, várólistások azonban egy kis szerencsével még bejuthatnak a walesi hosszúhétvégés fesztiválra, ahol a főszerepben a művészet áll. A qLit csapat tagja, Zsófi tavaly nyáron önkéntesként segítette a szervezők munkáját, és azt tervezi idén sem hagyja ki. Kíváncsian várjuk az élménybeszámolóját!

 

Girlie Circuit

2018. augusztus 14-19. Barcelona, Spanyolország

Európa legnagyobb nemzetközi leszbikus eseménye.

Vízipark, zene, kultúra, sport, tengerpart és hatalmas partik. A Girlie Circuit igazán tudja hogyan kell bulizni, ami már a promó videóból is kiderül.

 

Ella Summer

2018. augusztus 30 - szeptember 6. Palma de Mallorca, Spanyolország

A modern leszbikusok fesztiválja.
Mallorca közkedvelt úti cél az LGBTQ+ közösségnek, nem csoda hogy idén hatodjára rendezik meg a Nemzetközi Ella Nyári Fesztivált. Idén a szokásos zenés, kulturális és szabadidős programok mellett, olyan különlegességekkel készülnek, mint például az Eco Day. Érdemes megnézni a tavalyi fesztiválról készült összefoglaló videót.

 

Sappho Women / Eressos International Women’s Festival

2018. szeptember 8-22. Skala Eressos, Görögország

Kéthetes fesztivál nőknek, Leszbosz szigetén.

A fesztivál története 18 évvel ezelőttre nyúlik vissza, azóta a leszbikusok kulturális és művészi programok egyik legnagyobb eseményévé vált. Napfény, tengerpart és leszbikusok: Sappho szülővárosa a késői nyaralás tökéletes célpontja.

 

+1 Velvet Ibiza

2018. április 26-30. Es Canar, Spanyolország

Négy napig tartó medencés bulik, zene, sport és tengerpart.

Tiszta sor, hogy Spanyolország hemzseg a leszbikus partiktól, de a Velvet Ibiza tűnik a legmenőbbnek. A tavalyi fesztiválról készült videót nézve másra sem tudok gondolni, csak hogy irány az edzőterem. Van még mit dolgozni a beach bodyn.

 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X