Coming outÉletmód

5 túlélő tipp, ha a barátnőd még nem egészen, vagy egyáltalán nem bújt elő

Nem mondható éppen ideális helyzetnek, mégis előfordulhat, hogy a lány, akivel jársz, nem bújt még elő mindenkinek - a családjának, a barátainak, kollégáinak. Ha ebben a cipőben jársz, a következő pár tanács segíthet, hogy könnyebben el tudd fogadni ezt a helyzetet, ami - hiába tűnhet úgy - egyáltalán nem rólad vagy a kapcsolatotokról szól.

1. Légy megértő!

Az első és legfontosabb ebben a helyzetben az, hogy próbáld meg a helyébe képzelni magad, és légy együttérző.

Igen, szar érzés, ha te vagy a "mocskos kis titka", és nem harsoghatod szét iránta érzett szerelmedet a háztetőről, de emlékezz vissza rá, milyen volt, amikor te próbáltad összerakni magadban, mi is veled a helyzet. "Kusza", "ijesztő", "lehengerlő" - ez csak pár melléknév a listáról, ami beugrik erről. Végtére is, ha igazán fontos vagy neki, ő is meg akarja majd osztani ezt a családjával és a barátaival, de belekényszeríteni őt egy olyan beszélgetésbe, amire még nem áll készen, mindenkinek csak ártana. Kérdezd ki, miért rejtőzködik, és tényleg próbáld meg megérteni őt.

2. Alaposan ismerd meg a folyton változó biztonsági beállításokat a Facebookon!

Ha nagy Facebookozó vagy, nehezedre eshet fejben tartani, mit szabad és mit nem szabad kitenned a Facebook faladra - vagy, ami még fontosabb, az övére. 

Valószínűleg nem a legjobb ötlet fotóalbumnyi képet feltölteni a kis hegymászós kiruccanásotokról, és bejelölni őt mindegyiken, ha még nem mondta el a nénikéjének és a bácsikájának, hogy ő  már biztosan tudja: a pasik nem neki valók. Ha nem vagy biztos benne, inkább ne töltsd fel.

Ami a hivatalos Párkapcsolati Státusz Megváltoztatásának Ceremóniáját illeti, az már egy egész más téma. Fogadd el a tanácsunkat, és elégedj meg egy "kapcsolatban" beállítással, és kész. Megeshet, hogy még hat hónappal később sem tudod rávenni szíved hölgyét, hogy nyilvánosan összekösse a profiljaitokat itt. 

3. Végy erőt magadon a családja és a barátai előtt!

Akár LMBT-barát a család, akár nem, érdemes megerőltetni magad ha éppen meghívnak egy családi eseményre. Ne felejtsd el, hogy hatalmas dolog, hogy téged is bevontak, főleg ha a párod még nem out. Ha az egész vasárnapi ebéd alatt a kanapén durcáskodsz, mert csak az asztal alatt hajlandó megfogni a kezed, csak rossz benyomást teszel mindenkire.

Végső soron a család csak azt akarja, hogy a kis szemük fénye boldog legyen (legalábbis reméljük), és ha melegszívű, figyelmes és törvénytisztelő állampolgárnak ismernek téged, valószínűleg kevésbé fog fájni nekik, ha majd később előrukkol a hírrel. Gondolj erre úgy, mintha már előre pontokat szereznél, még mielőtt elkezdődött volna a meccs. 

4. Vezesd be a leszbikus éjszakai életbe

Kezdetnek nem a legjobb ötlet a legvadabb bulikba invitálni, ahová csak hatalmas önbizalommal, esetleg hét tequila után mer bárki elindulni. Ha szíved választottja egyelőre még nem büszke out leszbikus, az efféle helyeken több, mint valószínű, hogy nem fogja kényelmesen érezni magát. Éppenséggel örökre el is riaszhatod őt minden ilyesmitől.  

Talán jobb egy pár leszbikus barátnőddel közös, kellemes kis ebédre elhívni inkább, és majd kiderül, innen hogyan tovább.

5. Ne vedd magadra

Végezetül, ha egyetlen egy tanácsunkat fogadod csak meg, az ez legyen: próbáld meg nem magadra venni az egészet.  "Mi az, hogy ne vegyem magamra?!" - gondolhatod most. "Hogy lehet az ilyet NEM magamra venni? Látszik, hogy szégyell engem / nem szeret eléggé / nem látja értelmét elmondani a családjának, mert úgysem fog semeddig tartani..."

ITT állj le az agyalással! Nem szabad így gondolkodnod, mert szinte teljesen biztos, hogy ez egész egyszerűen nem igaz. Akár hiszed, akár nem, valószínűleg olyan okok miatt nem bújt még elő a barátai és a családja előtt, amiknek személy szerint hozzád az égvilágon semmi de semmi köze nincs. Ha a szívedre veszed, csak szarul fogod magad érezni, rajta pedig túl nagy lesz a nyomás, hogy mindenkinek elmondja, hogy együtt jártok, pedig ő szívesebben tenné ezt a saját tempójában, ahogy neki jólesik, hidd el.

Adj neki több időt, rengeteg szeretetet és támogatást, és ha majd készen áll rá, hogy felragassza a kocsijára a szivárványos matricát, meg fogja tenni.

Forrás: autostraddle.com

Fordította: Selmeczi Nóra

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X