Coming out

5 coming out sztori a Youtube világából

„Senki nem mondta, hogy könnyű lesz az út, amelyen elindultál, te mégis valamiért úgy döntöttél, hogy nekivágsz. Nyilvánvalóan azt is tudtad, hogy számtalan akadály lesz előtted, s benne van a pakliban, hogy a végén rosszul is járhatsz. Szóval egyáltalán nem hűbelebalázs módjára ugrottál fejest az üres medencébe, hanem kalkuláltál a lehetséges kockázatokkal is.”  Olyan, mintha az Éva magazin horoszkópja épp a coming outjukról mesélne a Halak csillagjegyűeknek. De a saját coming out sztorid mindig egy olyan téma marad, amelyre egyetlen horoszkóp sem tud felkészíteni. Elmondjam, ne mondjam? Hogyan fog reagálni a családom, a barátaim, és vajon ezek után minden meg fog változni? Ugyanúgy tekintenek majd rám, mint azelőtt?

Mivel nem vagy raktár, hogy az összes félelmedet bedobozold és a polcra rakd, bizony előbb-utóbb sor fog kerülni a te coming out történetedre is - már ha nem vagy máris túl rajta. Ha coming out előtt állsz, érdemes tudatosítanod magadban, hogy éppen annyira nem vagy egyedül, mintha a metróra várnál a reggeli csúcsban.

Több ezer youtuber által feltöltött videó nyújt segítséget, hogy megtedd életed nagy lépését. Ezekből válogattam össze párat. Mindegyik sztori különleges a maga nemében, külső szemlélőként pedig tökéletesen át tudod élni a kéztördelést, az izgulást, a komolyságot vagy éppen a laza, poénos coming out sztorikat. Kezdjünk is eggyel az utóbbiak közül:

Virgo Martinez és Cristina Moreno

Virgo és Cristina az a páros, aki vitathatatlanul nagy fölénnyel nyerné meg a „Hogyan trollkodjuk szét a coming out videónkat?” versenyt. Mindketten nagyon katolikus családból származnak, ahol a dolgok vagy fehérek vagy feketék. Ennek ellenére pozitív, vicces élményeik hallatán nem tudod levakarni az arcodról a rátelepedő vigyort.

 

Loren Baldwin

A legtöbben egyetértenek azzal, hogy a nagymamáknak nem könnyű dolog elmondani, ha nem az ellenkező nemért élünk-halunk. Más normák, szokások, teljesen eltérő életvitel, amiben felnőttek, ezért bármennyire is közel állunk hozzájuk, ez könnyen lehet  az a feladat, amitől izzadni kezd a tenyerünk és görcsbe rándul a gyomrunk. Loren Baldwin rendkívül kreatív módon oldotta meg a nagymamája előtt az előbújását.

P.S.: ha követed a példáját, nem árt, ha a mama tud angolul.

 

Willow MacDonald

Willow neve először a canadai Big Brother valóságshowban tűnt fel, majd egyre gyarapodó Youtube videóival most már a közösségi média ismert arcának tekinthető. Sok más youtuberhez hasonlóan Willow is, azért tette fel a csatornájára coming out videóját, hogy ezzel is segítséget tudjon nyújtani a vele egy csónakban evezőknek. Videója szöges ellentéte Cris és Virgo történetének - ő az a személy, akinek számos megpróbáltatáson keresztül kellett felfedeznie önmagát és elfogadnia azt, hogy leszbikus.

Egészen kis kora óta azt a társadalmi attitűdöt látta, hogy melegnek lenni valamilyen förtelmesen rossz, elítélendő dolog. Hiába szerette középiskolai barátnőjét,  jogosnak érezte a társadalmi nyomás miatt, hogy eltiltották tőle.

Senki sem szeretne eljutni arra a pontra, amikor úgy érzi, a világ márpedig nem fog megváltozni, tehát neki kell. Hogy inkább olyan mélyre temeti magában az érzéseit, amilyen mélyre csak lehetséges. Elkezd fiúkkal randizni, de nem érti, miről beszélnek azok, akik a mindent elsöprő szerelmet emlegetik vagy a pillangók repkedését a gyomrukban.

Végül Willow életében is eljött az a pillanat, amikor rá kellett döbbennie, bizony a dolgok nem úgy állnak, ahogy ő azt képzelte. Bármennyire is igyekezett elnyomni magában az érzéseit, a canadai Big Brother valósághow alatt beleszeretett Sarahba, a műsor másik játékosába. A showból részletet és bizonyítékot, hogy Willow jól csókol ITT találtok.

Willow végül megbirkózott a félelmeivel, elköltözött a szülővárosából és most boldogan él a barátnőjével Vancouverben. Jótanácsként csak annyit javasol: adj időt magadnak!

 

Melshary Love-Arias

A 39 éves, boldog anyuka öt éve töltötte fel coming out videóját a csatornájára. 16 évesen mondta el először egy barátnőjének, hogy a lányokat szereti. És akkor jött az a mondat, amit senki sem szeretne hallani a legjobb barátnőjétől: „Ez rendben van, de ne beszéljünk róla többet.” Ennél már csak az rosszabb, amikor hallgatsz is rá. Melshary is így tett, elkezdett fiúkkal randizni annak ellenére, hogy hatalmas viccnek érezte az egészet. Végül 20 évesen megtalálta a szerelem, és ekkor már tudta, hogy mit kell tennie a társadalom negatív hozzáállásának ellenére.

 

Bobbi Jo Stalnaker

Bobbi, a fiatal grafikus és youtuber is mélyen vallásos családból származik. Kezdetben nem is sejtette, hogy a lányokhoz vonzódik, azonban a középiskolában beleszeretett egy leszbikus lányba, és minden a feje tetejére állt. Amikor a családja tudomást szerzett erről, kivették az iskolából, eltiltották a lánytól és elvették a telefonját.

Bobbi inkább a barátai pozitív reakcióját, majd az anyukája enyhülését osztotta meg velünk, semmint az iskola elhagyása utáni nehezebb éveket. Jelenleg Kaliforniában él a barátnőjével.

 

Rengeteg ember és helyzet van, mindenki másképp reagál, hiszen eltérők a kultúrák, mindenkit más elvek alapján nevelnek fel. Soha nem kapod ugyanazt a választ, nem jelenthető ki nemes egyszerűséggel, hogyan fognak reagálni a szeretteid. Lehetnek mélyen vallásosak, idősek, fiatalok, sosem tudhatod előre, mi fog történni. Egy azonban rendkívül fontos: nem miattuk csinálod, hanem saját magad miatt, hogy amikor este hazaérsz az iskolából, egyetemről, munkából, bárhonnan, ne kelljen más embernek lenned, mint aki valójában vagy.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X