Életmód

10 probléma, amivel minden femme leszbikus találkozott már

Ha leszbikusokról, biszexuálisokról vagy más, magukat nem heteroszexuálisként definiáló nőkről van szó, mindenkinek eszébe jut számtalan különböző stílus, külső megjelenési forma vagy viselkedés, ami jellemző rájuk. A rengeteg címke közül néhány leszbikus kényelmesen ki tudja választani azt, ami rá illik: van, aki butch  (férfias megjelenésű nő), van aki tomboy (fiús, androgün megjelenésű) és vannak köztünk femme-ek. 

A femme definíciója az Oxford Szótár szerint:

olyan leszbikus, akinek megjelenése és viselkedése tradícionálisan nőies.

Ez a „tradícionálisan nőies” megjelenés és viselkedés az, ami összezavarja az emberek nagy részét,  hiszen a legtöbben még mindig abban a félreértésben vannak, hogy nem létezik olyan leszbikus, akinek hosszú lenne a haja vagy sminkelné magát.

Az androgünebb és “férfiasabb” társainknak is megvannak a problémáik, de itt most néhány femme vagy ’lipstick leszbikus’ körökben előforduló nehézséget vázolunk fel nektek.

 

Az emberek azt mondják, túl szép vagy ahhoz, hogy leszbikus legyél

Ez egészen egyértelműen egy olyan mondat, amit minden femme leszbikus jól ismer. Tulajdonképpen egy bókba csomagolt sértés, ugyanis azt feltételezi, hogy minden leszbikus ronda vagy legalábbis nem szép.

 

Mások szerint nem látszol leszbikusnak

Az első ponthoz hasonlóan azt is gyakran mondják neked, hogy nem látszol leszbikusnak vagy hogy heteronak látszol, mert hát ugye a leszbikusok csak butch-ok, és tomboyok lehetnek. És hogy hogyan is néz ki pontosan egy hetero? Tudomásunk szerint ők is mind különbözőek.

 

Az emberek úgy gondolják, nem találtad még meg a megfelelő férfit magadnak

… mert hát annyira hetero nőnek tűnsz. Hosszú a hajad, sminkeled magad, szoknyát hordasz! Biztosan hetero vagy. Az olyan lányok, akik lányoknak tűnnek, nem szerethetnek más lányokat, igaz? Ahj, miért kell ennek ennyire komplikáltnak lennie? Remélhetőleg hamarosan megtalálod a szőke herceged fehér lovon, és többé nem zavarsz össze mindenkit.

 

És azt is gondolják, hogy biztosan biszexuális vagy

Oké, kedvelheted a lányokat is, de egészen biztos, hogy a fiúkat is szereted. Túl nőies vagy ahhoz, hogy csak nőkre pocsékold el magad.

 

Vagy talán csak most épp ilyen időszakodat éled

Igen, ez is ugyanannyira helytálló gondolat, mint az eddigiek... Mégis sokan gondolják, hogy csak kísérletezel, és hogy biztosan egy édes, férfias férfi mellett fogsz megállapodni.

 

Elő kell bújnod mindenkinek, akivel valaha találkozol

Ez  tényleg szörnyű. Mivel femme vagy, senki sem feltételezi, hogy leszbikus vagy, tehát a környezetedben élő összes ismerősödnek, és mindenkinek, akit a jövőben megismersz, egyenként elő kell bújnod. Hogy őszinték legyünk, ez a probléma minden LMBTQ+ ember életét átszövi – csak a heterok ússzák meg, hogy az életük egy részét coming outolással töltsék.

 

Nehezen találsz magadnak párt, mert még a leszbikus nők is heterónak hisznek

Egyébként is nagyon nehéz megállapítani,  ki meleg és ki nem az – úgy viszont kész katasztrófa a párkeresés, ha az emberekben még a gyanú sem merül fel, hogy esetleg a lányokhoz vonzódsz.

 

Ha pedig elmész egy leszbikus buliba, némelyek megkérdezik, miért vagy ott

„A barátaiddal jöttél, vagy csak buliból?”

"Nem, tényleg nem lett volna szabad otthon hagynom a ’100%-ig leszbikus vagyok’ kitűzőmet.”

 

A férfiak rádhajtanak

Jobb ha tudod, hogy ha femme vagy, nagyon nagy az esélye, hogy igazából összezavarodott hetero vagy, ezért a férfiak megpróbálnak majd lebeszélni a leszbikusságról, hátha van esélyük nálad. *szemforgatás*

 

Ha pedig ne adj' isten a párod is femme, összehasonlítanak titeket, és kiválasztják kettőtök közül, ki a jobb csaj

Nehezen hihető, de sokszor előfordul. Rendkívül sértő minden fél számára.

Forrás: Pinknews

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X