Csapat

qLit

Szekeres Dorka

Dorka civilben kommunikációval, reklámmal és médiával foglalkozik egy nagy médiaügynökség kreatív részlegén, főleg online területen. A magyar LMBTQ+ életbe először akkor került bele, amikor 2011-2012-ben a budapesti EuroGames szervezésén dolgozott. Abban az időben került kapcsolatba az itthoni szervezetekkel, buliszervezőkkel és azóta is követi mindenkinek a munkáját hol távolabbról, hol közelebbről.

Enivel együtt álmodták meg és indították el a qLitet. Renivel együtt kooridnálja a szerkesztőség munkáját, Enivel és Annával pedig azon dolgoznak folyamatosan, hogy minden oldalról megalapozzák a qLit pályafutását.

Várhelyi Eni

Eni építész, főként ipari épületek tervezési és kivitelezési menedzsmenjével foglalkozik egy kisvállalkozás résztulajdonosaként. Nem mellesleg 20 éven át focizott hol komolyabban, hol kevésbé komolyan. Imád utazni, kirándulni, kóstolgatja a fotózást. Ő is a EuroGames szervezésén dolgozott 2011-2012-ben, az ő munkája volt a többszáz fős focitorna megszervezése és koordinálása, a rendezvény előtt pedig ő volt felelős a külföldi sportolókkal való kapcsolattartásért is.

Eni is qLit-alapítótag. Ő felelős az arculatért, valamint sokat dolgozik azon a szerzőkkel és a fordítókkal, hogy minden cikkünk elérhető legyen angolul is a honlapunkon, és így minél többen olvashassanak minket. Ezeken kívül ő qLit-Atlasz pingpong szakosztályvezetője.

Szlávi Anna

Anna, nyelvész végzettségével, a kutató-tanár-fordító hármasságban éli életét, de az elmúlt években marketing és kommunikáció vonalon is aktívan tevékenykedett. Amikor épp nem dolgozik vagy utazik, akkor falat mászik, focizik, biciklizik, túrázik vagy valamilyen egyéb formában ugrál/fut/mozog/rúg. Anna is részt vett anno a EuroGames szervezésében, de Enivel focis körökből ennél jóval régebbre nyúlik vissza az ismeretségük. Miután 2016-ban visszatért Philadelphiából, ahol ösztöndíjjal kutatott, elindította Magyarország első LMBTQ falfestmény projektjét. Nagyon drukkolunk, hogy meg tudjon valósulni!

A qLitnél a projektmenedzsment és a stratégia a fő feladata. Az ő irányítása alatt folyik a munka azon, hogy a qLit ne egy fellángolás, hanem egy hosszútávú, meghatározó inspiráció legyen a hazai L* életben.

Sebesi Reni

Reni Marosvásárhelyen tanult kommunikáció és média szakon, aztán áthelyezte a székhelyét Budapestre.

A szerkesztőségi munka koordinálásával azon dolgozik, hogy minél több szerző minél több cikke tudjon megjelenni a qLiten. Szerkesztőként pedig addig igazgatja a szövegeket, míg azok elnyerik végső formájukat, amit ti is olvashattok aztán az oldalon.

Nagy Ibolya

Ibolya az egyetem elvégzése után útra kelt, és meg sem állt Izlandig. Azóta ott és Németországban is élt, ahol különböző cégek/szervezetek social media csatornáinak kezelésével foglalkozott, most pedig visszaült az iskolapadba ökoturizmust tanulni az egyetemen Reykjavikban. Szabadidejét, ha csak teheti, a természetben tölti, imád túrázni és utazni.

A Facebook oldalunk menedzselése mellett Ibolya fordította jónéhány cikkünket is.

Szunyog Ágota

Ágota egy vidéki kisvárosból érkezett Budapestre, mint mondja, ez volt élete egyik legjobb döntése. Sokszor találkozhattok vele LMBTQ+ programokon, nem csak nézőként. Természet- és környezetvédelemmel foglalkozik, de verseiről és prózáiról beszél legszívesebben.

Ágota a havonta megrendezésre kerülő qlit kocsmakvíz kvízmestere, illetve a qLit rapidrandi háziasszonyi tisztjét is ő tölti be.

Kató Juci

Kató Juci

Juci fordítóként és kulturális antropológusként végzett. Kommunikációs szakemberként dolgozott, de most épp a kisfiával való foglalkozás tölti ki a mindennapjait. Szabadidejében túrázik, fut és néha még fest is.

Jó ideje önkénteskedik LMBTQ+ szervezeteknél, így találta meg a qLitet is, ahol szerkesztőként segíti Reni munkáját, hogy sok új és izgalmas anyagot tudjatok olvasni nálunk.

Szekeres Zsófi

Zsófi animáció szakon végzett a Metropolitan Egyetemen, szabadúszó grafikusként dolgozik. Tehetségét jelenleg a digitális karikatúra világában kamatoztatja. Nem a qLit az első alkalom, amikor az LMBTQ+ ügy szolgálatába áll, a sokat emlegetett EuroGamesen ő is önkéntesként dolgozott.

Zsófi grafikus melókkal segít ki minket, az ő kreativitását és stílusát dicsérik például a qLit shopban kapható cuccaink grafikái.

Jákli Zsófi

Zsófi ideje nagy részét a tanítás tölti ki, ez is a munkája. Szabadidejében a qLitnek ír, mindenféle mozgókép-témában. A csapat magját Zsófi is a EuroGamesről ismeri, ő a kosárlabdapályán mozog otthonosan, illetve szeret bringázni. Két macskával a két lábon járó leszbikus-sztereotípia megtestesítője. Szívesen utazik LMBTQ+ conokra külföldre.

Gáti Daniella

Daniella közgazdász múlttal rendelkezik, de a mester elvégzése után átigazolt az irodalom sokkal csillogóbb jövőt kecsegtető pályájára. Ebből kifolyólag jelenleg Bostonban végzi a PhD-jét és kortárs amerikai irodalommal foglalkozik. Az USA-n kívül más külföldi országokban is megfordult, többek között Svájcban is élt huzamosabb ideig. Gondolkodós típus, szeret elmélkedni a társadalom, a művészet és a gazdaság kérdésein (ezen a téren Michel Foucault műveinek forgatása javíthatatlan társadalomkritikussá tette). Különösen érdekli a kísérleti színház.

A qLitnél elsősorban társadalom, irodalom és kultúra témákban olvashatjuk cikkeit.

Szegő Kriszti

Kriszti IT support területen dolgozik egy német cégnél, ahol a Pride munkavállaói csoport aktív tagja. Webfejlesztést tanul, szereti a sci-fiket és van egy pumi keverék kutyusa.

Tarnóczi Petra

Petra a legelsők közt jelentkezett a qLithez 2017. júniusában, azóta a csapat tagja. Napi 8 órában újszülötteket fotóz, amikor pedig végzett, ha csak teheti, beveti magát a konyhába.

Sokat segít a rendezvényeken, a kocsmakvízeken és a rapidrandikon tutira találkozhattok vele minden alkalommal!

Kovács Kati Katt

Katt fotós múltjából hozza magával a becenevét. Azóta sok mindennel foglalkozott és foglalkozik, többek között mindenféle grafikusi melókkal a szórólaptervezéstől a html buildelésig, programszervezéssel, online hirdetések és egyéb online kampányok menedzselésével. Imádja a közlekedést, az óriás gépeket és az ipari épületeket. Gyengéi a különös fényforrások és a beton design tárgyak.

Katt több fronton segít a qLitnél is. Egyrészt már több eseményen fotózott nekünk, másrészt a szervezésben is részt szokott venni.

Bajnóczi Dóra

Dóri angol alapszakon végzett, azóta sok mindenben kipróbálta magát – ahogy a nagymamája mondaná, “csak akasztott ember” nem volt. Dolgozott többek között idegenvezetőként, gyártásvezetőként, recepciósként, utazás- és esküvőszervezőként, továbbá rendezőasszisztensként is. Jelenleg a fordítás mellett állapodott meg, a qLitnek is ilyen minőségben segít. Hétköznapjait egy utazási iroda ügyfélszolgálatán tölti, és közben gondolatban éppen egy állatmenhellyel egybekötött cukrászdát nyit.

Csermendy Vica

Vica dekoratőrnek tanul, de nem csak a vizuális dolgok ragadják meg, mindenféle művészetet nagyon szeret, táncol, színjátszik – de a qLitnél más jellegű képességeit kamatoztatja.

Fordítóként dolgozik a csapatban, rengeteget segít nekünk abban, hogy az összes cikkünk elérhetővé váljon azok számára is, akik nem beszélnek magyarul – legyen az egy magyar olvasónk külföldi barátja/barátnője vagy a Magyarországon élő külföldiek (vagy bárki más, aki érdeklődik).

Ziaja Zsófi

Zsófi végzettsége szerint kertészmérnök, munkaköri leírás szerint recepciós, ambíciói szerint író és illusztrátor. Tősgyökeres zuglói. Szabadideje nagy részét az interneten tölti blogolással, kisebb-nagyobb történetek írásával. Emellett írül tanul és igyekszik nem elengedni a németet és a franciát.

A  qLit munkáját a (többek között) innen szerzett angoltudással segíti, magyar-angol fordítóként.

Nagy Jennifer

Jennifer az elmúlt 10 évében vállalkozások építésével foglalkozott. Jelenleg egy online webáruház társtulajdonosaként 7 fő munkájáért felel. Szabadidejében imádja falni a legkülönbözőbb személyiség- és vállalkozásfejlesztő könyveket. Nagyon szeret utazni, főleg a közel- és távol-keleti régiók találhatóak a bakancslistáján.

A qLit zavartalan működése érdekében ő felel a webfejlesztésért, minden háttérben futó folyamat optimalizálásáért és javításáért.

Follmer Ági

Ági szakmáját tekintve “turista”, kreatív fotós – dolgozott már irodában, terepen, otthon, külföldön, önként és hobbiból. Gyerekkora óta az utazás és a felfedezés szerelmese – járja a világot, hol egyedül, hol csapattal. Érdeklődik a pszichológia és az Univerzum rejtélyei iránt, valamint a világmegváltó beszélgetések és a mozgás iránt.

A qLittel a pingpongon ismerkedett meg és jelentkezett segítőnek. Azóta ő segít abban, hogy a naptárunk mindig up-to-date legyen, illetve az angol cikkeinket is ő tölti fel a weboldalra.

Serfőző Krisztina

Krisztina vidéken született és nőtt fel, de már kicsi gyerekként tudta, hogy Budapesten szeretne élni. Ifjúságsegítőként végzett a Károli Egyetemen, s bár nem dolgozik a szakmában, az ott tanultakat szívesen alkalmazza a mindennapjaiban.

Szabadidejében fut, olvas, tanul. A kultúra minden szeletét szívesen fogyasztja; filmeken és a színházban imádja a nagy drámákat, a magánéletben viszont inkább viccelődni szeret.

A qLitnél a pingpong az ő asztala.

Edina

Edina gyerekekkel foglalkozik, földrajz-rajz szakos tanár. Kedveli az alkotói világot, a fákat, a napfényt, a tökéletlen tökéletességét. Szeret csak úgy magától értetődően lenni – megélni azt, aki.

Kamaszkora végéig versenyszerűen asztaliteniszezett, innen gyökerezik a qLitben betöltött edzői szerepköre: ő tartja a heti pingpongedzéseket a qLit-Atlasz szövetség keretei között, valamint aktív részt vállal a pingpongkupák szervezésében.

Gross Dóri

Dóri Pécsről költözött fel Budapestre, ápolóként végzett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, majd öt évig ápolt koraszülött kisbabákat. Jelenleg leheletnyi szünetet tart, és irodára cserélte a kórházai osztályt, valamint számítógépre az inkubátort.

Sokat segít nekünk abban, hogy mindenféle érdekes cikkek eljussanak a magyar közönséghez is, és már írói tehetségét is megcsillogtatta.

Bártfai Zsófi

Zsófi projektmendzsmenttel foglalkozik egy nagy multi kötelékében, ahol 2018 elején, több hónapos előkészítés után, beindította a a hivatalos LMBTQ-csoportot is.

A qLit csapatához való csatlakozása óta saját cikkel is megörvendeztette az olvasókat, emellett fordított cikkeket angolról és sokat segített abban Eninek, hogy a magyar szerzők alkotásai angolul is elkészüljenek.

Kovács Mercédesz

Merci a Szegedi Tudományegyetemen nyelvészetet hallgat, emellett kortárs irodalommal és színházzal is szívesen foglalkozik. Szabadidejében olvas vagy másokat vesz rá az olvasásra, nyelveket tanul és rendszeresen kick-boxol. A Szegedi LMBT csoportnál is dolgozik önkéntesként, többek között az ő segítségével szerveződik sok-sok LMBTQ program a városba.

A qLitnél főleg irodalmi témájú cikkeivel járul hozzá a szerkesztőség munkájához, de született már cikke a feminizmusról is.

És a lista még korántsem teljes, folyamatosan bővül!

Segítenél?

Ha van egy kis írói, olvasószerkesztői tapasztalatod vagy szívesen fordítanál cikkeket az oldalra (bármilyen nyelvről magyarra vagy a magyar cikkeinket angolra), ha tudsz segíteni a naptár up-to-date-en tartásától kezdve a Facebook-oldalra való külsős tartalom gyűjtéséig bármiben, nagyon örülnénk a segítségednek! Vedd fel velünk a kapcsolatot a qlit@qlit.hu-n!

Kérdésed, véleményed van?

Dobj egy emailt a qlit@qlit.hu-ra!

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X