Csapattagok:

Szekeres Dorka

Dorka civilben kommunikációval, reklámmal és médiával foglalkozik egy nagy médiaügynökség kreatív részlegén, főleg online területen. A magyar LMBTQ+ életbe először akkor került bele, amikor 2011-2012-ben a budapesti EuroGames szervezésén dolgozott. Abban az időben került kapcsolatba az itthoni szervezetekkel, buliszervezőkkel és azóta is követi mindenkinek a munkáját hol távolabbról, hol közelebbről.

Enivel együtt álmodták meg és indították el a qLitet. Renivel együtt kooridnálja a szerkesztőség munkáját, Enivel és Annával pedig azon dolgoznak folyamatosan, hogy minden oldalról megalapozzák a qLit pályafutását.

A legfontosabb azonban, hogy ő az, aki összefogja a csapatot.

Várhelyi Eni

Eni építész, az elmúlt években ipari épületek kivitelezésén dolgozik designerként. Nem mellesleg 20 éve focizik hol komolyabban, hol kevésbé komolyan. Imád utazni, kóstolgatja a fotózást. Ő is a EuroGames szervezésén dolgozott 2011-2012-ben, az ő munkája volt a többszáz fős focitorna megszervezése és koordinálása, a rendezvény előtt pedig ő volt felelős a külföldi sportolókkal való kapcsolattartásért is.

Eni is qLit-alapítótag. Ő felelős az arculatért, az ő keze munkája a website és az ő feladata, hogy még jobb legyen. Sokat dolgozik azon a szerzőkkel és a fordítókkal, hogy minden cikkünk elérhető legyen angolul is a honlapunkon, és így minél többen olvashassanak minket. Általában Eni vezeti a pénteki qLit-Atlasz pingpong alkalmakat.

Szlávi Anna

Anna, nyelvész végzettségével, a kutató-tanár-fordító hármasságban éli életét, de az elmúlt években marketing és kommunikáció vonalon is aktívan tevékenykedett. Amikor épp nem dolgozik vagy utazik, akkor falat mászik, focizik, biciklizik, túrázik vagy valamilyen egyéb formában ugrál/fut/mozog/rúg. Anna is részt vett anno a EuroGames szervezésében, de Enivel focis körökből ennél jóval régebbre nyúlik vissza az ismeretségük. Miután 2016-ban visszatért Philadelphiából, ahol ösztöndíjjal kutatott, elindította Magyarország első LMBTQ falfestmény projektjét. Nagyon drukkolunk, hogy meg tudjon valósulni!

A qLitnél a projektmenedzsment és a stratégia a fő feladata. Az ő irányítása alatt folyik a munka azon, hogy a qLit ne egy fellángolás, hanem egy hosszútávú, meghatározó inspiráció legyen a hazai L* életben.

Nagy Ibolya

Ibolya az egyetem elvégzése után útra kelt, és meg sem állt Izlandig. Azóta ott és Németországban is élt, ahol különböző cégek/szervezetek social media csatornáinak kezelésével foglalkozott, most pedig visszaült az iskolapadba ökoturizmust tanulni az egyetemen Reykjavikban. Szabadidejét, ha csak teheti, a természetben tölti, imád túrázni és utazni.

Amióta Ibolya beszállt a munkába, a qLit Facebook-oldala sokkal jobb lett.  A Facebook-oldal menedzselése mellett Ibolya fordította jónéhány cikkünket is.

Sebesi Reni

Reni Marosvásárhelyen tanult kommunikáció és média szakon, aztán áthelyezte a székhelyét Budapestre.

A szerkesztőségi munka koordinálásával azon dolgozik, hogy minél több szerző minél több cikke tudjon megjelenni a qLiten. Szerkesztőként pedig addig igazgatja a szövegeket, míg azok elnyerik végső formájukat, amit ti is olvashattok aztán az oldalon.

Szekeres Zsófi

Zsófi animáció szakon végzett a Metropolitan Egyetemen, szabadúszó grafikusként dolgozik és épp azt keresi, hogy hogyan tudna betörni az illusztrátor szakmába, amire nagyjából 3 éves kora óta készül. Nem a qLit az első alkalom, amikor az LMBTQ+ ügy szolgálatába áll, a sokat emlegetett EuroGamesen ő is önkéntesként dolgozott. Fun facts: macskabolond (kövessétek a @csaszarzsomle instát!) és tavasszal lefutotta a bécsi félmaratont.

Zsófi grafikus melókkal segít ki minket, az ő kreativitását és stílusát dicsérik például az Outober sztoriknál megjelenő saját grafikáink.

Gross Dóri

Dóri Pécsről költözött fel Budapestre, ápolóként végzett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, majd öt évig ápolt koraszülött kisbabákat. Jelenleg leheletnyi szünetet tart, és irodára cserélte a kórházai osztályt, valamint számítógépre az inkubátort.

Dóri az után került a csapatba, hogy az egyik Facebookon megosztott cikkünkkel kapcsolatban erős, konstruktív kritikát fogalmazott meg, amit mindig nagyon értékelünk. Főleg, ha 100%-ban igazat is tudunk neki adni, mint ahogy ebben az esetben történt.

Sokat segít nekünk abban, hogy mindenféle érdekes cikkek eljussanak a magyar közönséghez is, és már írói tehetségét is megcsillogtatta.

Bártfai Zsófi

Zsófi projektmendzsmenttel foglalkozik egy nagy multi kötelékében, ahol 2018 elején, több hónapos előkészítés után, beindította a a hivatalos LMBTQ-csoportot is.

A qLit csapatához való csatlakozása óta saját cikkel is megörvendeztette az olvasókat, emellett fordított cikkeket angolról és sokat segített abban Eninek, hogy a magyar szerzők alkotásai angolul is elkészüljenek.

Papp Julcsi

Julcsi egy alföldi kisvárosban született, Szegeden járt egyetemre, majd meg sem állt Finnországig.

Szakmáját tekintve olasz - angol szakos tanár, tanító és idegenvezető. Jelenleg egy finn általános iskolában tanít. Ezen felül cikkeket ír a qLitnek, illetve egy magyar - angol - finn nyelvű LGBTQ+ in Schools nevű projekten dolgozik a finn feleségével. A kezdeményezés célja az LMBTQ+ diákok, tanárok és szülők láthatóságának és elfogadásának növelése az oktatásban.

Julcsi igazi világutazó – hat országban élt eddig. Továbbá imád olvasni, úszni, nagy macskarajongó, a Netflix és az Instagram rabja.  Kávén és sushin akármeddig el tudna élni.

A qLit munkájához főképp oktatással, utazással és irodalommal kapcsolatos cikkeivel járul hozzá.

Pándi Julis

Julis angol szakra járt elméleti nyelvészet minorral, azóta pedig különböző fordítóirodáknál projektmenedzserként, majd nyelvi mérnökként és általános IT-s emberként dolgozott (a pozíció hivatalos neve: "Julis, nem működik").

Hobbija a sorozatok, nézni, írni róla, olvasni róla, podcastot hallgatni róla, részletesen kielemezni és lehetőleg túlgondolni. Ő az egyik biztos pont, ha bármilyen sorozatokkal kapcsolatos kérdésünk támad. Julis mögött blogger múlt is áll, mondhatjuk tehát, hogy a tartalomfogyasztás és -gyártás mindig izgatta a fantáziáját. A qLitnél is ezt az érdeklődését kamatoztatjuk, illetve az angolszak-fordítóiroda vonalat is kihasználjuk - Julis is több cikkünket fordította már angolra.

Szegő Kriszti

Kriszti közgazdászként végzett Budapesten, majd Németországba költözött, ahol nègy ève lakik az èlettársával ès a kutyájukkal. Főállásban online értékesìtőként ès fordìtókènt dolgozik, mellette egy jövőkutató munkàjàt segíti és rendszeresen megörvendezteti a qLit olvasóit az ìràsaival. Érdekli a technológiai fejlődés, imádja a sci-fi filmeket és a podcastokat. Szívesen utazik, kirándul és annak ellenére, hogy húsevő, imàdja a vegán ételeket.

Miholics Anna

Anna gyógypedagógia szakon tanul az ELTE-n autizmus spektrumzavart és pszichopedagógiát. Humorérzéke kifinomult, egyedülálló és rendkívül szarkasztikus. Szabadidejében blogot vezet, fejlődésének érdekében írótanfolyamokon vesz részt és emellett megszállottja az olvasásnak, filmeknek, sorozatoknak. Érdeklődik a művészetek iránt, lelkes életmódváltó, macskák és ételek iránt rendkívül elkötelezett.

2018 januárjában jelent meg az első cikke az oldalon, azóta igyekszik minél hasznosabban hozzájárulni munkánkhoz.

Csermendy Vica

Vica dekoratőrnek tanul, de nem csak a vizuális dolgok ragadják meg, mindenféle művészetet nagyon szeret, táncol, színjátszik - de a qLitnél más jellegű képességeit kamatoztatja.

Fordítóként dolgozik a csapatban, rengeteget segít nekünk abban, hogy az összes cikkünk elérhetővé váljon azok számára is, akik nem beszélnek magyarul - legyen az egy magyar olvasónk külföldi barátja/barátnője vagy a Magyarországon élő külföldiek (vagy bárki más, aki érdeklődik).

Ziaja Zsófi

Zsófi végzettsége szerint kertészmérnök, munkaköri leírás szerint recepciós, ambíciói szerint író és illusztrátor. Tősgyökeres zuglói. Szabadideje nagy részét az interneten tölti blogolással, kisebb-nagyobb történetek írásával. Emellett írül tanul és igyekszik nem elengedni a németet és a franciát.

A  qLit munkáját a (többek között) innen szerzett angoltudással segíti, magyar-angol fordítóként.

Kovács Kati Katt

Katt fotós múltjából hozza magával a becenevét. Azóta sok mindennel foglalkozott és foglalkozik, többek között mindenféle grafikusi melókkal a szórólaptervezéstől a html buildelésig, programszervezéssel, online hirdetések és egyéb online kampányok menedzselésével. Imádja a közlekedést, az óriás gépeket és az ipari épületeket. Gyengéi a különös fényforrások és a beton design tárgyak.

Katt több fronton segít a qLitnél is. Egyrészt már több eseményen fotózott nekünk a cikkeink illusztrálásához, másrészt sokszor ő segít abban, hogy a cikkeink fel is kerüljenek az oldalra.

Gáti Daniella

Daniella közgazdász múlttal rendelkezik, de a mester elvégzése után átigazolt az irodalom sokkal csillogóbb jövőt kecsegtető pályájára. Ebből kifolyólag jelenleg Bostonban végzi a PhD-jét és kortárs amerikai irodalommal foglalkozik. Az USA-n kívül más külföldi országokban is megfordult, többek között Svájcban is élt huzamosabb ideig. Gondolkodós típus, szeret elmélkedni a társadalom, a művészet és a gazdaság kérdésein (ezen a téren Michel Foucault műveinek forgatása javíthatatlan társadalomkritikussá tette). Különösen érdekli a kísérleti színház.

A qLitnél elsősorban társadalom, irodalom és kultúra témákban olvashatjuk cikkeit.

Szunyog Ágota

Ágota egy vidéki kisvárosból érkezett Budapestre, mint mondja, ez volt élete egyik legjobb döntése. Sokszor találkozhattok vele LMBTQ+ programokon, nem csak nézőként. Természet- és környezetvédelemmel foglalkozik, de verseiről és prózáiról beszél legszívesebben.

A qLit rapidrandi háziasszonyaként Dorkával együtt dolgoznak az esemény szervezésén.

Kovács Mercédesz

Merci a Szegedi Tudományegyetemen nyelvészetet hallgat, emellett kortárs irodalommal és színházzal is szívesen foglalkozik. Szabadidejében olvas vagy másokat vesz rá az olvasásra, nyelveket tanul és rendszeresen kick-boxol. A Szegedi LMBT csoportnál is dolgozik önkéntesként, többek között az ő segítségével szerveződik sok-sok LMBTQ program a városba.

A qLitnél főleg irodalmi témájú cikkeivel járul hozzá a szerkesztőség munkájához, de született már cikke a feminizmusról is.

És a lista még korántsem teljes, folyamatosan bővül!

Segítenél?

Ha van egy kis írói, olvasószerkesztői tapasztalatod vagy szívesen fordítanál cikkeket az oldalra (bármilyen nyelvről magyarra vagy a magyar cikkeinket angolra), ha tudsz segíteni a naptár up-to-date-en tartásától kezdve a Facebook-oldalra való külsős tartalom gyűjtéséig bármiben, nagyon örülnénk a segítségednek! Vedd fel velünk a kapcsolatot a qlit@qlit.hu-n!

Kérdésed, véleményed van?

Dobj egy emailt a qlit@qlit.hu-ra!