Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás

A Szivárvány Misszió Alapítvány által évente megrendezett Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás célja az LMBTQ közösség építése, az LMBTQ emberek láthatóságának, ön- és társadalmi elfogadásának növelése, valamint figyelemfelhívás a jog- és esélyegyenlőség fontosságára.

Facebook

LIFT Fesztivál

A Labrisz Leszbikus Egyesület 2005 őszén rendezte meg Magyarországon az első leszbikus kulturális fesztivált filmvetítésekkel, műhelyekkel, irodalmi műsorral, leszbikus herstory kiállítással és leszbikus bulival. A fesztivált, amelynek fő célja, hogy kreatív alkotásokon keresztül segítse elő a láthatóbbá válást, és oldja a leszbikusságot érintő sztereotípiákat, 2007 óta évenként megrendezik.

Facebook

LMBT Történeti Hónap

A Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű (LMBT) Történeti Hónap Európa-szerte azért jön létre évről évre februárban, hogy segítse az LMBT emberek életének, kultúrájának megismerését és a történelem (újra)felfedezését. 2013 februárjában Magyarország is csatlakozott művészeti, kulturális, társadalmi események sorozatával a kezdeményezéshez. A rendezvény izgalmas kulturális esemény, tanulási lehetőség, egyszersmind az LMBT esély- és jogegyenlőségért folytatott küzdelem eszköze. 
Az LMBT Történeti Hónapot a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Háttér Társaság a Melegekért szervezi.

Facebook

Honlap

Továbbiak

Gobbi Hilda filmklub

Vetítések minden hónap első szombatján, 18 órától. A filmeket magyar felirattal vetítik. A vetítések ingyenesek, adományozni lehet. Bővebben a Labrisz Facebook oldalán tájékozódhatsz.

Pikk Dáma játékest

A Pikk Dáma a Labrisz Egyesület nyílt játszóklubja. Havi rendszerességgel kerül megrendezésre, bárki csatlakozhat. A szervezők biztosítanak különféle társasjátékokat és sok-sok kártyapaklit a szórakozáshoz. Akinek kedve van, saját játékot is vihet. Az eseményeket keresd a Labrisz Facebook oldalán.

Szociális helység

Leszbikus kötődésű, LMBTQ barát hely a városközpontban. Bővebb infóért kattints a Facebook oldalukra.