Szombaton az LMBTQI a gyerekem! - 2. családi nap keretében a Bálint házban kétszer is levetítésre kerül a Háttér Társaság új filmje, ami a coming out és a melegség feldolgozásának témáját járja körbe, szülőkkel készített interjúkon keresztül.

Szerencsére egyre több coming out történetet ismerhetünk meg, viszont szinte mindig az LMBTQI emberek szemszögéből. De mi van a szülőkkel? Hogyan élték ezt meg, hogyan fogadták a bejelentést, mit éreztek, mit gondoltak, mitől féltek, hogyan dolgozták fel? Hogyan coming outoltak aztán ők a szűkebb és tágabb környezetükben?

Lebilincselő meghallgatni a különböző utakat, amiken a film szereplői végigmentek (vagy épp végigmennek). Ugyanazok az érzések és kérdések, amiket sokan ismerünk: miért pont én? Mit rontottam el? Kinek mondhatnám el? El merjem-e mondani másoknak? Senkit nem ismerek, aki hasonló cipőben járna. Mi lesz így a családunkkal?

A film bemutatója október végén volt a Bem moziban, ezen mi is ott voltunk, úgyhogy elhihetitek, amikor azt mondjuk: hiánypótló darab itthon, és mindenkinek ajánljuk! Különösen hasznos akkor, ha a te szüleidnek még nehézséget okoz a helyzettel való megbirkózás. Hozd el a családodat is, nézzétek meg együtt, indítson be új gondolatokat mindenkinek a fejében. A film bemutatója:

 

Gyertek el a szombat délutáni vetítésre 5 órakor (a belépés díjtalan és nincs regisztrációhoz kötve!), utána pedig fél 6-tól Gyémánt Ágnessel, az LMBTQI személyek szülei, hozzátartozói  csoport alapítójával, vezetőjével és motorjával, illetve Tuza Évával, a csoport egy másik aktív tagjával fogunk beszélgetni - mindketten LMBTQI gyerekek büszke szülei és egyben a kisfilm szereplői. Tőlük lehet kérdezni, tanácsot kérni vagy csak meghallgatni, amit mesélnek. (A filmet délelőtt, a megnyitó után 11:30-kor is meg tudjátok nézni, amit egy pódiumbeszélgetés követ LMBTQI gyerekek szüleivel és Béres-Deák Rita antropológussal.)

Tehát: szombaton egész nap LMBTQI a gyerekem! - 2. családi nap a Bálint házban, részletek korábbi cikkünkben ITT. Gyere el, hozd el anyukádat, apukádat is!

Ne maradj le!

Automatikus email értesítést kapsz új cikkeinkről, ha megadod az email címed.

Feliratkozás előtt kérünk, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat

Szerző