Nyáron fejezte be pályafutását a norvég Larvik kézilabdacsapatában játszó Gro Hammerseng és Anja Edin. A norvég sportolónők a pályán és a magánéletben is sok mindent átéltek már együtt.

Gro Hammerseng, a 37 éves norvég játékos mindig is nőkkel osztotta meg az életét. Előző szerelme a finn-norvég kézilabdázónő, Katja Nyberg volt, 2010-es szakításuk után azonban összejött egy másik kollégájával, Anja Edinnel.

Gro (balra) és Anja (jobbra)

Anja három évvel fiatalabb nála, és míg Gro olimpiát és három Európa-bajnoki aranyat nyert, addig Anja „csak” az olimpiai bronzig és Eb ezüstig vitte. Amikor a pár a gyerekvállalás mellett döntött, Gro lemondott a válogatottbeli szereplésről, 2012-ben pedig világra hozta Miot egy dániai klinikán. A kisfiú vér szerinti apjának személyét nem hozzák nyilvánosságra.

A pár ezzel a speciális biciklivel érkezett az esküvőjük helyszínére, melyen Mioval együtt mindhárman elfértek

A párt nemcsak a szerelem, hanem a munka is összekötötte: Gro a norvég Larvikban szerepelt már hosszú évek óta, amikor Anja csapatot keresett, kézenfekvő volt, hogy ő is a Larvikba igazol. Kapcsolatukban nem okozott feszültséget, hogy a pályán és a magánéletben is folyton együtt voltak, több, mint hét éve élnek harmonikus boldogságban. 2013-ban össze is házasodtak, 2014-ben pedig megjelent közös könyvük Gro+Anja=Mio címmel.

A kisfiú érkezése családdá formálta őket, Gro már nagyon vágyott az anyaságra, Anja pedig mindenben támogatta. A nyári visszavonulásuk is azzal függ össze, hogy szeretnének minél több időt Mióval tölteni, és nem folyton edzésre meg meccsre járni.

A családról szóló könyv borítója, sajnos magyarul nem érhető el

Arról, hogy bővül-e a család, még nem beszélnek, de nem lenne meglepő, ha még egy gyermeket vállalnának.

Ne maradj le!

Automatikus email értesítést kapsz új cikkeinkről, ha megadod az email címed.

Feliratkozás előtt kérünk, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat

Szerző