Ha június, akkor Pride hónap, ha Pride hónap, akkor irány felvonulni! Június 2-án Düsseldorfban, Észak-Rajna-Vesztfália fővárosában jártunk.

1969. június 28-án hajnalban, a Stonewall Inn nevű New York-i szórakozóhelyen a rendszeres rendőri razziák és zaklatások ellen fellépett a transz és meleg közösség. Erre az eseményre emlékezve júniust világszerte az LGBTQ+ büszkeség hónapjaként tartjuk számon, rendszerint ekkor van a legtöbb megmozdulás. A történelmi esemény hatására Németországban nem Pride, hanem Christopher Street Day, röviden CSD néven rendezik meg az LGBTQ+ demonstrációt. A névválasztás oka, hogy a történelmi jelentőségű Stonewall Inn is a Christopher Streeten található.
Németországban májustól augusztusig több, mint 60 városban rendezik meg a Christopher Street Dayt. Az idén 15. alkalommal megrendezett düsseldorfi CSD-n mi is ott voltunk!

14 órakor a vasútállomás melletti térről indult a menet, körülbelül 2000 emberrel. 16 órakor értünk a Rajna-parthoz, ahol különböző LGBTQ+ szervezetek, politikai pártok sátrai, evős-ivós pavilonok és egy nagyszínpad várta az - addigra közel kétszeresére duzzadt - tömeget. A felvonulók nagyobb része fiatalokból állt, akik főképp a transz közösséget képviselték. Az idősebbek inkább mellettünk sétálgattak a párjukkal, kéz a kézben követték a belvároson vonulókat. A szokásos szivárványzászló-rengetegben több transszexuális, genderfluid és interszexuális zászló volt, illetve több olyan, amit korábban még sosem láttunk, úgyhogy legközelebb jobban felkészülünk. Jöjjenek a képek:

Ne maradj le!

Automatikus email értesítést kapsz új cikkeinkről, ha megadod az email címed.

Feliratkozás előtt kérünk, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat

Kommentek

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>